Haberler

Fethiye Milis Komutanı Aliman Ağa'yı Andı

Milli Mücadele döneminde Fethiye Milis Kuvvetler Komutanı olan Aliman Ağa (Ali Boğa), ölümünün 60'ıncı yılında düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Milli Mücadele döneminde Fethiye Milis Kuvvetler Komutanı olan Aliman Ağa ( Ali Boğa ), ölümünün 60'ıncı yılında düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Fethiye Kültür Merkezi salonunda yapılan "Fethiyeliler Kuvayı Milliyeci Dedelerini Anıyor" konulu sempozyuma Aliman Ağa'nın torunu AK Parti Muğla milletvekili Ali Boğa, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Bayram Akça, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş, Yazar Ünal Şöhret Dirlik'in yanı sıra Kuva-yı milliyeci yakınları olan Muğla eski Milletvekili Ali Hilmi Döğerli, Fethiye Kent Konseyi Başkanı Mustafa Şıkman'da konuşmacı olarak katıldı.

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, yaptığı konuşmada "Fethiyeli Kuva-yı Milliyeci Aliman Ağa ile tüm Kuva-yı milliyecileri bir arada anıyoruz. Fethiye'nin Kuvayı milliyecilerini Fethiye halkına tanımaktaki gayemiz Kuvayı Milliyecilerle ilgili kayıtlar her yıl kayboluyor. Bu şehit torunlarının bir birlerini tanımalarını, Kurtuluş savaşında bu vatan topraklarını nasıl koruduklarını gelecek kuşaklara anlatmak istedik" dedi.

Çanakkale geçilmez şiirinin yanı sıra Aliman Ağayı tanıyanların anlatımlarının da yer aldığı sinevizyonun izlendiği konferansta zaman zaman duygusal anlarda yaşandı. Konferansta AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa'nın dedesi Fethiye Milis kuvvetleri komutanı Karaçulhalı Aliman Ağa'nın kişiliği, kahramanlığı, Fethiye'yi istila etmeye gelen İtalyan gemilerine karşı yapılan savunma anlatılıp özellikle eşkıyalık olaylarına dur deyişleri ile ilgili anılar ilgiyle dinlendi. Konferansta Kuavyı Milliye teşkilat başkanlığı yapan Hilmi Döğerli'nin oğlu Muğla eski Milletvekili Ali Hilmi Döğerli ve Kamil Şıkman Bey'in torunu Mustafa Şıkman'da o dönemle ilgili büyüklerinden dinlediği ve yaşadığı anılarını büyük heyacan içinde anlattılar. Konferansın sonunda Milli Mücadele döneminde vatanın savunmasına katılan tüm şehitler ruhuna duada da bulunuldu. Fethiyeli Kuvayı Milliyecilerin her yıl anılmalarına da karar verildi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ak Parti Ali Boğa Fethiye Yerel Haberler

title