Haberler

Esogü'nün 'Eskişehir ve Bölgesi Beyin Krizi Protokolü'ne Ödül

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı ile Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü'nün birlikte yürüttüğü ve Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr.Atilla Özcan Özdemir'in koordine ettiği 'Eskişehir ve Bölgesi...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı ile Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü'nün birlikte yürüttüğü ve Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atilla Özcan Özdemir'in koordine ettiği 'Eskişehir ve Bölgesi Beyin Krizi Protokolü', 4. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi'nde 'Sağlıkta Kalite ve Güvenlik' alanında en iyi uygulama ödülüne layık görüldü.

Protokolle alakalı açıklamada bulunan Doç. Dr. Atilla Özcan Özdemir, protokolün Eskişehir ve çevre illerden ilk 4,5 saat içinde beyin damar tıkanıklığıyla gelen hastalara hem koldan damar yolu ilaçlarla hem de anjiyografik olarak pıhtıyı çekerek müdahaleyi amaçladığını söyledi.

Şu ana kadar toplam 240 hastaya müdahale edildiğini anlatan Özdemir, "Bu müdahaleler sayesinde hastaların yarısı felçsiz veya çok az felçli olarak, başkalarına bağımlı kalmadan yaşamlarını sürdürmektedir. Ani gelişen kol ve bacakta tutmama, konuşamama, çift görme ile birlikte baş dönmesi şikayetleri olan kişilerin mutlaka 112'yi aramalarını öneriyoruz. Eskişehir ve çevre illerde bu hastalar 112 ekibi tarafından hiç zaman kaybetmeden Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi'ne transfer edilmekte ve ESOGÜ Acil Tıp Ana Bilim Dalı ile birlikte ESOGÜ Nöroloji Ana Bilim Dalı bu hastalara beyin damarlarını açıcı tedavi uygulamaktadır. Türkiye'deki en iyi eğitim merkezlerinden birisi olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Ana Bilim Dalı 'İnme Ünitesi ve Müdahele Merkezi, bu konu ile ilgili olarak son 4 senedir ülkemize ve şehrimize hizmet vermektedir" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İl Sağlık Müdürlüğü Özcan Özdemir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title