Haberler

Eskişehir Valisi Çalışıcı, Çocukluk Günlerini Hatırladı

Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, Bir Zamanlar "Koyun Güttüğü" Yerde, Afyonkarahisar Belediyesi Tarafından Yaptırılan ve Kendi Adının Verildiği Parkın Açılışına Katıldı. Memleketi Afyonkarahisar'da Büyük İlgiyle Karşılaşan Çalışıcı, Çocuklarla Birlikte Tahterevalliye Bindi.

Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, bir zamanlar "koyun güttüğü" yerde, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yaptırılan ve kendi adının verildiği parkın açılışına katıldı. Memleketi Afyonkarahisar'da büyük ilgiyle karşılaşan Çalışıcı, çocuklarla birlikte tahterevalliye bindi.

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Uydukent Orhangazi Mahallesi'nde yaptırılan "Vali Kadir Çalışıcı Parkı" düzenlenen bir törenle hizmete girdi. Parkın açılışına Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga ile birlikte katılan Çalışıcı, törende hem mutlu, hem de duygulu anlar yaşadı. Çocukların ilgi odağı olan Çalışıcı, protokol için konulan meyve sularını çocuklara dağıttı. İki çocuğun protokole ayrılan sandalyelere protokol heyetiyle birlikte oturması da ilginç bir görüntü oluşturdu.

Törende konuşan Çalışıcı, geçmişte görev yaptığı illerde hemşerileriyle yaşadığı anıları anlattı. Çok sevdiğini söylediği memleketi Afyonkarahisar'dan "mukaddes topraklar" diye bahseden Çalışıcı, doğduğu köy olan İsmail Köyü yolu üzerine yaptırılan parkın açılışında şunları söyledi; "Eskiden buralarda ağıllar vardı. Buralar benim koyun güttüğüm yerler. Çamurlara bulandığım yerler. Bir fani için bundan büyük bir onur ve gurur olur mu? Gerçekten duygulu anlar yaşıyorum. Bizler sizlerin alın terlerinizle okuduk. Biz içimizdeki canımızı da versek bu topraklara olan borcumuzu ödeyemeyiz. Ben Afyonkarahisar'a borcumu ödediğimi düşünmüyorum. Bu parka adımın verilmesini hak ettiğimi düşünmüyorum. Çünkü kendimi gerçekten memleketime olan borcumu ödemiş saymıyorum." Vali Çalışıcı, konuşmasının sonunda törene katılan ve kendisini büyüten ablası Cemile Turgut'u yanına çağırarak elini öptü. Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga da, Vali Çalışıcı'nın örnek bir insan olduğunu belirterek, "Kendisi memleketine hizmet etmediğini düşünse de, onun hizmetleri Türkiye'ye olmuştur. Görev yaptığı kentlere olmuştur" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Çalışıcı ve beraberindekiler parkın açılışı yaptı. Sık sık vatandaşlarla sohbet eden Çalışıcı, çocuklarla birlikte tahterevalliye bindi. Vali Çalışıcı ve beraberindekiler, park açılışı sonrası, yapımı devam eden yeni otogarı ve kentte belediye tarafından yürütülen çalışmaları yerinde gördü.

(MD-ATA-Y) 13.06.2008 19:27 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title