Haberler

Eskişehir'de Topraksız Tarım Toplantısı Yapıldı

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Tarafından Düzenlenen Topraksız Tarım Konulu Toplantı Eskişehir'de Yapıldı.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı tarafından düzenlenen topraksız tarım konulu toplantı Eskişehir'de yapıldı.

Pool Bistro Eğlence Merkezi'nde yapılan toplantıya AK Parti Eskişehir Milletvekili Emin Nedim Öztürk, AK Parti eski Diyarbakır Milletvekili Prof. Dr. Aziz Akgün, Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ve yetkililer katıldı. AK Parti Milletvekili ve İsrafı Önleme Vakfı üyesi Emin Nedim Öztürk, Eskişehir'de dar gelirli vatandaşların topraksız üretim projesi ile geçimlerinin sağlanmasının amaçlandığını belirterek, "Vakıf yönetimi olarak bizler fakir ve yoksul insanların geçim sıkıntısı çektiğini gördük. Bunun için yoksul ailelere topraksız üretim yapmaları konusunda yardımcı olamaya çalışıyoruz" dedi.

Aziz Akgün ise, sadece fakir ve muhtaçların sahip olabileceği bir kanun teklifleri de olduğunu vurgulayarak, "Toplumumuzda avuç açma kültürünü ortadan kaldırmamız gerekiyor. Engelli vatandaşlarımız, yardıma muhtaç insanlarımızın devletin başı üstünde muhakkak yeri vardır. Bunun dışında kalan insanların ise mutlak surette ellerini taşın altına koymaları lazım. Bu, yaklaşık 32 yıl evvel Prof. Dr. Muhammed Yunus'un cebinden 42 doları çıkarıp vermesi ile başlayan bir projedir. Şu an itibari ile 175 ülkede 135 milyon insan onurlu bir şekilde aileleri ile birlikte, 600 milyon insan da mikro krediden istifade ediyor. Eskişehir'de bu uygulamanın içinde yer alıyor" diye konuştu.

(HÖ-MŞ) 25.06.2008 17:03 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title