Haberler

Eş Başkanlar Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Van’ın Erciş Belediyesi eş başkanları Abdurrahman Çağan ve Diba Keskin, 2016 yılı hizmet planını oluşturmak amacıyla ilçeye bağlı mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Van'ın Erciş Belediyesi eş başkanları Abdurrahman Çağan ve Diba Keskin, 2016 yılı hizmet planını oluşturmak amacıyla ilçeye bağlı mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Eş başkanlar Abdurrahman Çağan ile Diba Keskin, belediye meclis üyeleriyle beraber 101 mahalle muhtarıyla Belediye Evlendirme Dairesi'nde bir araya geldi. 2015 yılı çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda, 2016 yılında yapılacak hizmet planı için muhtarların talepleri alındı. Daha önce oluşturulan mahalle meclislerinin de hazır bulunduğu buluşmada Erciş Belediyesi Eş Başkanı Abdurrahman Çağan, son altı aylık çalışma bilançosunu özet olarak aktarırken, katılan muhtarlar da taleplerini yazılı olarak sundu. Toplantıda konuşan Erciş Belediyesi Eş Başkanı Abdurrahman Çağan, varlık sebeplerinin halk için mücadele olduğunu söyleyerek, belediye olarak yapılacak hizmetlerin de bunlara dair olduğunu kaydetti. Hayata geçirilen projelerden yol, asfalt ve parke çalışmalarına kadar altı aylık süre içerisinde yapılan hizmetlere de değinen Çağan, "Burada 2016 yılında yapacağımız hizmetlerin içeriğini ve yöntemini oluşturmak için toplandık. Çalışmalarımızı halka danışarak yapıyoruz. Halk için mücadele etmektir varlık sebebimiz, bu yüzden halka hizmette de geri durmayacağız. Ancak yaşanan bu çatışma ortamından da soyutlanamıyor insan. İnsanın canı gidiyorken hizmetler doğal olarak ikinci planda kalıyor. Kan akmaya devam ettikçe biz ne yaparsak yapalım göze gelmeyecektir. Çünkü mutlu değilsek yolları altına boyasak da mahalleleri güllük gülistanlık yapsak da pek anlamı olmaz. Yapımına başladığımız Kasaplar ve Hayvan Pazarı inşaatları devam ediyor. Peynirciler Çarşısı ve Güneş Panelleri projeleri için de yer tahsis çalışması devam ediyor. İlçenin farklı yerlerinde dört ayrı park, dört ayrı mahalleye de semt sahası inşa ettik. Kocapınar Mahallesi'ne 7 bin 200, Yeni Sanayi Sitesi'ne ise 35 bin metrekare parke taşı döşedik. Kiraladığımız araçlarla yirminin üzerinde mahallede çalışma gerçekleştirdik. Satın aldığımız 8 adet kamyon ise kısa zamanda hizmete alınacak, meclis kararıyla ayrıca 4 ayrı iş makinesinin alım kararı aldık. 12 dönüm arazi üzerine kurduğumuz üzüm bağları da ilk salkımlarını verdi" dedi.

Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin ise, görev süresi boyunca yapamayacakları şeylerin sözünü vermediklerini, söz verdikleri şeyleri de yaptıklarını söyledi. Keskin; belediye çalışmalarından bahsederek, 14 mahalledeki taziye evine de malzeme desteğinde bulunduklarını dile getirdi. Belediyeyi 180 milyon TL borçla devraldıklarını da kaydeden Keskin, şimdiye dek 9 milyon TL kadar da geçmiş borç ödediklerini söyledi.

Toplantı sonunda mahallelere ilişkin talep dilekçelerini sunan muhtarlar, çatışma ortamına yönelik rahatsızlıklarını dile getirerek barış sürecinin bir kez daha başlaması gerektiğini vurguladı. İki saat süren toplantı, yenilen yemekten sonra sona erdi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diba Keskin Erciş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title