Haberler

Erzurum: Atatürk Üniversitesi'nde Resim Sergisi

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Mehmet Kavukçu Atölyesi'nin mezuniyet sergisi açıldı.

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Mehmet Kavukçu Atölyesi'nin mezuniyet sergisi açıldı.

Atatürk Üniversitesi Galeri Salonu'nda bugün açılan sergide Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kavukçu, Araştırma Görevlisi Evren Çetin ve öğrenciler Oğuzhan Demir, Elif Vural, Mehmet Emin Demir, Adalet Yerlikaya, Bahar Yeşilbaş, Üzeyir Ardahanlı, Vahide Ünsal ve Yasemin Kurtoğlu'nun hazırladığı yaklaşık 50 çalışma sergileniyor.

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kavukçu, "'Yüzeyden Hayata' isimli bu çalışmanın geleneksel mirasımızın yüzeyde ve derinde günümüz anlayışıyla yorumlanması düşüncesi, yönetimini üstlendiğim atölyenin öncel temasıdır. Bu çalışmalar, genç sanatçı adaylarının kendi yorumları ve görüşlerini yansıtabilme, benlik bilincinin bir uyanış çabasıdır. Uluslararası yapılanmaya paralel bu sergideki çalışmalar kitabelerden, Çifte Minareler'e, Ayasofya'dan Selimiye'ye uzanan mirasımızın çağdaş anlayışla yorumu. İkili, üçlü ve çoklu tuvallerle ve alan kurgudan oluşan bir sunumla sergilenmektedir" diye konuştu.

Mezuniyet sergisi, daha sonra Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Akbulut ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Bayram tarafından açıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title