Haberler

Ereğli'de Yetişen Kavunların Kalitesi Üreticiyi Memnun Ediyor

Konya’nın Ereğli ilçesi her geçen gün genişleyen tarımsal ürün yelpazesine kavun yetiştiriciliği de yerini aldı.

Konya'nın Ereğli ilçesi her geçen gün genişleyen tarımsal ürün yelpazesine kavun yetiştiriciliği de yerini aldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Orhan Soylu ve İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Mahmut Yavuz, Çakmak Mahallesinde bulunan ve Bakanlığın "İyi Tarım Uygulamaları" yönetmeliklerine uygun olarak üretilen kavun ve karpuz tarlalarını ziyaret ederek, üretici Davut Kandemir'den üretim ve pazarlama ile ilgili bilgi aldı.

"İyi Tarım Uygulamaları" hükümlerine bağlı olarak örtü altında üretimi gerçekleştirilen ve tüketicilerin sofrasına gidene kadar ki tüm aşamaları denetlenip kontrol edilebilen kavunların son derece kaliteli ve lezzetli olduğunu belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Orhan Soylu, "Ereğli'mizde yaklaşık 25 bin dekarlık bir alanda üretimi yapılan kavunların 8-10 bin dekarlık kısmı İyi Tarım Uygulamaları ile örtü altında üretiliyor. Bu tarlada daha önce iki kez kırma gerçekleştirilmiş ve görüldüğü gibi şu anda da kırma işlemi yapılıyor. İlçe Müdürlüğü olarak bu gibi son derece verimli yeni ürünlerin Ereğli'de yetiştirilmesini memnuniyetle karşılıyor ve önemsiyoruz. Ereğli'mizde yetiştirilen kavunlar büyük süpermarketlerin manav reyonlarında yerini alıyor ve ayrıca yurt dışında birçok ülkeye ihracatı yapılıyor. Davut kardeşimizde Adana'dan gelip Ereğli'de kavun yetiştiriciliğine başlamış ve kısa zamanda elde ettiği başarı ile her geçen yıl üretim verimini ve kalitesini artırmıştır. Ereğli üreticilerinin de yakın zamanda bu sektöre yöneleceğini ve her geçen yıl Ereğli'de kavun ekiliş miktarının ve ihracatının artacağını ümit ediyorum " dedi.

Adana'dan 2012 yılında Ereğli'ye gelen ve yaklaşık bin dekar arazide kavun yetiştirdiğini söyleyen üretici Davut Kandemir ise, Ereğli'nin yanı sıra Adana'da da kavun-karpuz üretimi yaptığını fakat hem verim hem de kalite yönünden Ereğli'de ürettiği ürünlerin daha çok talep gördüğünü ifade etti. Ereğli'de şu an itibariyle yaklaşık 25 bin dekar alanda kavun üretiminin yapıldığını belirten Kandemir, "İyi Tarım Uygulamaları" ile yapılan bu üretimle yetiştirilen ürünlerin denetiminin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kolaylıkla yapıldığını ve bu sayede tüm marketlere verebildiklerini vurguladı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Soylu Ereğli Konya Yerel Haberler

Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Mehmet Görmez, Cübbeli'ye açtığı davayı kazandı! İşte alacağı tazminat

Mehmet Görmez, Cübbeli'ye açtığı davayı kazandı! İşte alacağı tazminat

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title