Haberler

Ereğli'de Yerli Sebzeler Pazara Çıkıyor

Konya'nın Ereğli ilçesinde, sebzecilik açısından önemli bir potansiyele sahip ve aynı zamanda tüketiciler tarafından aroması ve tadı bakımından önemli bir beğeniye sahip açıkta tarla şartlarında yetiştirilen sebzeler pazar tezgahlarına çıkmaya...

Konya'nın Ereğli ilçesinde, sebzecilik açısından önemli bir potansiyele sahip ve aynı zamanda tüketiciler tarafından aroması ve tadı bakımından önemli bir beğeniye sahip açıkta tarla şartlarında yetiştirilen sebzeler pazar tezgahlarına çıkmaya başladı.

İlçe merkezinde sebze üreticileri ile bir araya gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven, Ereğli Cinler Mahallesi'nde salatalıkları pazara çıkaran sebze yetiştiricisi Hüseyin Ünlü'yü tebrik ederek, hasat edilen salatalıklardan sembolik olarak satın aldı. Özgüven, Ereğli'de başta domates, salatalık, biber başta olmak üzere yazlık sebzelerin yanı sıra kışlık olarak da ıspanak ve pırasa gibi sebzelerin ekim ve üretim alanlarının her geçen gün arttığını dile getirdi. Özgüven, sebzecilikte erkenci olan ürünlerin piyasaya sunulmasının ekonomik olarak çiftçiye katkı sağlayacağını belirterek, "Koku, tat ve aroma olarak domates, hıyar gibi sebzeler çevre il ve ilçelerde Ereğli domatesi, Ereğli salatalığı gibi isimlerle pazarlarda aranan ürünler oldu. Özellikle zirai mücadele konuları başta olmak üzere yetiştiriciliğin her aşamasında çiftçilere teknik destek veriliyor. Çiftçilere ilaçlama zamanları ve diğer konularda cep telefonlarına mesaj gönderiliyor" dedi.

Kendilerine verilen teknik destek ve ziyaretlerden dolayı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne teşekkür eden sebze yetiştiricileri Hüseyin ve Mehmet Ünlü, ürettikleri ürünlerde kimyasallara fazla yönelmediklerini söyleyerek, ürettikleri salatalık, domates gibi ürünlerin aslında organik ürünler gibi olduğunu, bu yılın verimli geçeceğini tahmin ettiklerini belirttiler. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özkan Özgüven Hüseyin Ünlü Ereğli Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title