Haberler

Engürü Sitesi 2. Kültür Sanat Günleri Başlıyor

Ayvalık Belediyesi-Engürü Sitesi işbirliği ile Sahil-Kent Mahallesi, 3 gün sürecek bir festivale ev sahipliği yapacak.

Ayvalık Belediyesi-Engürü Sitesi işbirliği ile Sahil-Kent Mahallesi, 3 gün sürecek bir festivale ev sahipliği yapacak.

Engürü sitesi tarafından ikincisi düzenlenen festivalin programında, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Beach Parti ile her zevkten insana hitap edilmesi planlanıyor.

Engürü sitesi Amfi Tiyatro'da sahnelenecek konser programında ise, 15 Ağustos Pazartesi Türk Halk Müziği Konseri: Klavyede Tamer Dede, Klarnette Mustafa Kırıkoğlu, Bağlamada Bülent Kistik ve Volkan Şimşek, Davul-Perkisyonda Tolga Durak, Solist Serhat ve Sebahattin Çam; 16 Ağustos Salı Türk Sanat Müziği konseri: TRT Sanatçısı Şef Selim Gönüldaş önderliğinde Solist Funda Öztolan ve Ahmet Karan; 17 Ağustos Çarşamba Günü: Dj Oğuzhan ile Beach Müzik sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Tüm konser saatleri 21.00 olarak belirlendi. Tüm etkinlikler ücretsiz olup Ayvalık Belediyesi ve Engürü Sitesi katkılarıyla hazırlandı.

Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan site başkanı Gürsel Uslu, "Amacımızın sadece site içerisine değil tüm Ayvalık'a hitap etmek olduğunu belirtmek istiyorum. İkincisini organize ettiğimiz kültür sanat günlerini giderek geliştirmeyi planlıyoruz. Ayrıca geçtiğimiz günler içerisinde sanıyorum ülkemizde de ilk olarak Engürü Gençlik Kulübümüzü Sahilkent ve Engürü Sitesi bünyesine katarak açtık. Buradaki amacımız 5-18 yaş grubu arası gençlerimizin müzik, sanat, tiyatro ve diğer kültürel etkinliklerini desteklemek ve becerilerini geliştirmek. Yine bu sene bizler için çok daha duygusal önem taşıyan Büyük Atamızın Annesinin Adını; Engürü Sitesi girişi, Teknik Güç Birliği Sitesi ve Kumlubahçe Sitesi arasında bulunan atıl park alanının tüm peyzaj çalışmalarının sitemiz yönetimi tarafından yapılarak Zübeyde Hanım Parkı olarak bölgeye kazandırılmıştır. Ayvalık'a yakışır güzel bir site sunmak ve gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz. Bu çalışmalarımız dışında yalnız Engürü Sitemize değil, tüm Ayvalık kenti için de önem taşıyan Balık çiftlikleri ve Sahilkent Mahallesi arıtma sorununun iyileştirilmesine ilişkin her türlü maddi manevi girişimi de etkin bir şekilde sürdürmekteyiz. Tüm bu çalışmalar esnasında bize destek veren Sayın Rahmi Gençer ve ekibine de candan teşekkürlerimi sunarım"dedi.

Görüşlerini belirten Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise Ayvalık'ın kültür sanat konusunda ne kadar ilerde olduğunun altını çizdi. Başkan Gençer "Artık bizim dışımızda, sivil toplum örgütlerimiz ve şimdi de sitelerimizin kültür sanata bu kadar değer vermesi bizi oldukça mutlu ediyor. Eğitime, sanata her zaman destek verdiğimizi bir kez daha söylemek istiyorum. Site yetkililerine de ayrıca teşekkür etmek istiyorum, çünkü site yönetimi giderek olarak müthiş işler beceriyorlar"dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rahmi Gençer Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title