Haberler

Engelsiz Hastaneler Stratejisi Çalıştayı

Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi bir ilke imza atarak "Engelsiz Hastaneler" projesini yaşama geçirmek amacıyla Adana Seyhan Uygulama Hastanesi Konferans salonunda bir...

Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi bir ilke imza atarak "Engelsiz Hastaneler" projesini yaşama geçirmek amacıyla Adana Seyhan Uygulama Hastanesi Konferans salonunda bir günlük Engelsiz Hastaneler Strateji Çalıştayı düzenledi. Çalıştaya, Adana Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, etkinliği düzenleyen her iki kurumun yöneticileri ve doktorlar katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kemal Kiraz, Engelliler Haftası'nda, Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya'yla, engellilerin sorunlarıyla ilgili ne şekilde bir işbirliği yapılabileceğine dair konuştuklarını hatırlattı. Kiraz, "Sonra böyle bir çalıştayın yerinde ve yararlı olacağına karar verdik. Engellilerin sorunlarıyla ilgili empati yapmak, onların sorunlarını belirlemek ve çözme aşamasında harekete geçmek amacıyla buradayız. Hastaneleri engelli vatandaşlarımızın rahatça kullanabilmesini sağlamak istiyoruz" dedi.

Kent konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya da, her insanın potansiyel engelli olduğunu belirtti. Karakaya, "Ben 14 yaşında geçirdiğim kaza sonucu engelli hale geldim. Engelli olmak hayatın sonu değil. Önemli olan üretmeye devam etmektir. Engellilerle ilgili sorunların çözümü için sadece engellilerin çalışması geçerli olmaz. Hastanelerdeki engeller sorunun bir parçası. İlk çalıştayımızın sonucu çok önemli. Birlikte yaşamanın engeli yok. Hayat paylaşınca güzel" diye konuştu.

Adana Vali Yardımcısı İbrahim Avcı ise, 'Engelsiz Kent Adana' kavramının somut şekilde oluşturulması aşamasında söz konusu çalıştayın bir km taşı olacağına inandığını ifade etti. Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Engelsiz hastaneler sıkıntılardan biri. Engelsiz bir kent için ve moral değerler açısından çok fazla yapacak iş var. Kamuda çalışanlar, engellilerle ilgili faaliyetleri görev ve sorumluluk olarak görmeli. İşitme engelli bir hastanın hastanede doktora derdini anlatmak için işaret dilini bilen birilerine ihtiyacı var. Sorunları birlikte aşacağız." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Engelliler Haftası Ali Duran Karakaya Seyhan Yerel Haberler

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok'

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok"

Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş'a cinsel saldırı suçundan hapis cezası

Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş'a cinsel saldırı suçundan hapis cezası

Erdoğan: Sahipsiz köpeklerin sahiplendirilmesini amaçlıyoruz, bunu başarabilirsek sonraki adıma gerek kalmayacak

Erdoğan: Sahipsiz köpeklerin sahiplendirilmesini amaçlıyoruz, bunu başarabilirsek sonraki adıma gerek kalmayacak

Anne ve babasını vurup kafasına sıkan gencin dayısı: Uyuşturucu parası istemiş, vermeyince olayı gerçekleştirmiş

Anne ve babasını vurup kafasına sıkan gencin dayısı: Uyuşturucu parası istemiş, vermeyince olayı gerçekleştirmiş

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title