Haberler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kütahya'da Açıklaması

"İnşallah 2023 yılına kadar ihracatını 500 milyar dolara, gayri safi yurt içi hasılasını 2 trilyon dolar civarına ulaştıracak bir Türkiye oluşturuyoruz" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,

"İnşallah 2023 yılına kadar ihracatını 500 milyar dolara, gayri safi yurt içi hasılasını 2 trilyon dolar civarına ulaştıracak bir Türkiye oluşturuyoruz" dedi.

Yıldız, Kütahya'da, Belediye Kültür Sarayı'nda düzenlenen AK Parti İl Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Gençlik Kollarının bir partinin ruhu, heyecanı, dinamizmi, yeni fikirleri ve yeni başarıları olduğunu söyledi.

Gençlerin siyasette ne kadar görev aldığını görmek isteyenlerin AK Parti'ye bakmasının yeterli olacağını belirten Yıldız, Gençlik Kollarından gelen 16 milletvekiline sahip olduklarını hatırlattı.

Yıldız, geleceğe umutla bakan gençlerin tecrübeyle buluşmasının yeni bir dinamizm ve yeni bir heyecan oluşturduğuna işaret ederek, "Türkiye'nin gayri safi milli hasılası son 9 yılda 3 katına çıktı. İnşallah 2023 yılına kadar ihracatını 500 milyar dolara, gayri safi yurt içi hasılasını 2 trilyon dolar civarına ulaştıracak bir Türkiye oluşturuyoruz. Bütün ekiplerimizle, bütün arkadaşlarımızla beraber elimizden geldiğince, gece gündüz demeden çalışmaya ve koşturmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Gençlerin, bazı partilerin anlayışında olduğu gibi yalnızca oy deposu olarak bakılacak kesim olmadığına dikkati çeken Yıldız, gençlerin Türkiye'nin geleceği olmanın yanında gelecekte tecrübeleriyle birlikte siyasetçilerin yerini alacak kişiler olduğunu dile getirdi.

-Gençlere belgesel izleme ve kitap okuma önerisi-

Yıldız, kalıcı bir şekilde büyümeyi sağlayıp elde edilen kazanımların hiçbirinden taviz vermeden mutlaka büyük bir samimiyetle çalışıp, gayret edilmesi ve sonuca ulaşılması gerektiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Türkiye'de belgesellerin izlenme oranı hala yüzde 5'ler civarında. Halbuki bunlar çok değişik bilgi kaynaklarıdır. Mutlaka bizim her yönüyle entelektüel, kavrayan, kuşatan ve hemen her toplumda aldığı sözün hakkını verebilen bir yapı içerisinde olmamız lazım. En ucuz şeylerden biri televizyon izlemektir ama kitap okumak insanı geliştirir. Okudukça gelişeceğimizi ve üretken toplumun en temel bireylerinden biri olacağımızı bilmemiz lazım. Okumayan insanlar, tüketici toplumun bireyleridir. O yüzden gerek klasikleri gerekse milli ve manevi değerlerimizin artırılmasına dönük eserleri daha fazla okuyacağınıza inanıyorum."

AK Parti, teşkilatlarındaki disiplin ve enerjisiyle sadece Türk siyasetinde değil, bölgesinde de bir marka oldu. Başbakan'ımızın Time dergisine kapak olması gibi ülkemizin bölgedeki birçok etkinliğini ve izlenmesini hep beraber görüyoruz. Bunlar kolaylıkla olmuyor. Kimse kimsenin kara kaşı, kara gözü, hatırı için onu saymaz, sevmez. Bu aynı zamanda bütün o samimiyetle beraber yakıcı bir gayretin ve arkasından doğruları söylemenin, doğruları haykırmanın en temel göstergelerinden biridir. Bizler şu ana kadar nasıl doğru yaptıkça güçlendiğimiz, güçlendikçe de daha çok doğru yapma isteğimiz olduğu gibi bundan sonra da inşallah 2023 yılına kadar en az Türkiye'nin hedeflerine koşturan ve hep beraber dinamizmimizi Gençlik Kollarımızdan alan bir yapıyla ilerleyeceğiz."

Daha sonra, İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmed Fuad Durmaz tarafından Yıldız'a porselen vazo hediye edildi.

-Dünyanın en büyük borik asit fabrikası Türkiye'de olacak-

Vali Kenan Çiftçi'yi makamında ziyaret eden Yıldız, Van'daki deprem mağdurlarının barındırılmasıyla ilgili bilgi aldı.

800 kişinin bir hafta içerisinde Kütahya'daki lojmanlara yerleştirileceğini öğrenen Yıldız, depremzede ailelere evlerini açmak isteyenlerin Valiliklere müracaat edebileceğini söyledi.

Yıldız, Kütahya'nın enerji sektöründe Türkiye'nin önemli bir yükünü kaldırdığını dile getirerek, ülkenin bor rezervinin yarısının Emet ilçesinde olduğunu hatırlattı.

Emet'teki iki borik asit fabrikasında yılda 250 bin ton üretim yapıldığını anlatan Yıldız, "Yeni yatırımlarla bunu 500 bin tona çıkaracağız. Böylelikle dünyanın en büyük borik asit fabrikası Türkiye'de olacak. Borik asit özellikle LCD ekranlarda kullanılıyor. LCD ekran kullanımı arttığı için borik asit kapasitemizi artırmaya gayret ediyoruz" dedi.

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü sahalarından şu ana kadar devlete 452 milyon dolar gelir sağlandığını belirten Yıldız, bu kaynağın yarısının o ildeki yatırımlara ayrıldığını, diğer yarısının ise genel bütçeye aktarıldığını anlattı.

Çiftçi, Yıldız'a çini tabak verdi.

Kongre ve Valilik ziyaretinde, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Hasan Fehmi Kinay, İdris Bal ve Vural Kavuncu da hazır bulundu.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title