Haberler

Emet'te Yol Çalışmaları Yeniden Başladı

Geçtiğimiz yıl Karayolları Genel Müdürlüğü 14.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ihale ile yapımına başlanan, ancak yüklenici firmanın ödenek alamadığını gerekçe göstererek durdurduğu Tavşanlı- Emet karayolunda çalışmalar yeniden başladı.

Geçtiğimiz yıl Karayolları Genel Müdürlüğü 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ihale ile yapımına başlanan, ancak yüklenici firmanın ödenek alamadığını gerekçe göstererek durdurduğu Tavşanlı- Emet karayolunda çalışmalar yeniden başladı.

Firma görevlileri, sürenin bitmesine günler kala yeninden ilçeye gelerek iş makine parkı ile çalışmalara başladı. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren yüklenici firma yetkilisi Sabahattin Yıldız, yol çalışmalarının ödenek yetersizliğinden çok, yol üzerinde bulunan kamulaştırmaların tamamlanmadığından yavaşladığını söyledi. Yıldız ; 'Tüm Türkiye'de devlet tarafından ödeneklerde kısıtlamaya gidildi. Bu durumun, bizim gibi yüklenici firmalara sıkıntıya soktuğu doğrudur. Ancak Tavşanlı – Emet karayolunun durması hala yol üzerinde bulunan arazilerin kamulaştırılmasında olan sorunlardan kaynaklanmaktadır. Mahkemelik olan araziler var ve biz bu arazilere dokunamıyoruz. Şu anda Hisarcık – Emet arasında bulunan 11 kilometrelik yolu tamamlamaya çalışmaktayız. 2013 Yılı sonuna kadar bu yolu tamamlamak istiyoruz. Bu yolun duble olması ve aynı zamanda çevresinde evler bulunması sebebiyle proje kapsamındaki en zor alan. Kamulaştırmaların tamamlanmasıyla bu yolu ve Emet kavşağını tamamlayacağız. Ayrıca projeye ek olarak iki alt geçit dahil edildi. Üç metre genişliğinde yol akışını etkilemeden bölgede hayvancılık yapan köylüler bu alt geçişten geçecekler. Araç parkımızın yetersiz olduğu hakkında da çıkan söylentiler de tamamen asılsızdır. Buradaki araç parkı bu 11 kilometre yol için yeterlidir" dedi.

Toplam mesafesi 98 kilometre olan Tavşanlı – Emet –Simav yolunu 79 kilometreye düşürecek olan çalışma, 2011 yılında, Hisarcık – Emet-Tavşanlı ve Hisarcık-Simav olarak iki ihale ile yapılmıştı. Hisarcık – Simav yolunda çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, Hisarcık – Tavşanlı-Emet kara yolu çalışmaları geçtiğimiz aralık ayında durmuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karayolları Genel Müdürlüğü Hisarcık Tavşanlı Emet Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title