Haberler

Elazığ'da Bölgesel Afet Tatbikatına Bin 500 Kişi Katılacak

Elazığ'da, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Sivil Savunma Genel Müdürlüğü Tarafından 5-7 Haziran Tarihleri Arasında Yapılacak Olan Bölgesel Afet Tatbikatı İçin Hazırlıklar Başladı.

Elazığ'da, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Sivil Savunma Genel Müdürlüğü tarafından 5-7 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan bölgesel afet tatbikatı için hazırlıklar başladı.

Türkiye'de 9 ilin Sivil Savunma Müdürlükleri'nde görevli arama ve kurtarma timleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait personelin katılacağı bölgesel afet tatbikatı için hazırlıklar devam ediyor. Elazığ'da oluşturulan Afet Kriz Merkezi'nin yanı sıra çadırlar kurulurken, tatbikat için bölgeye gelen çok sayıda personel hazırlıklarını sürdürüyor. Tatbikatta 250 iş makinası ve arama kurtarma köpeklerinin yer alacağı bildirildi. Elazığ Sivil Savunma Müdürü Celal Cihan, tatbikat gününe kadar Elazığ merkezi ile

Sivrice Maden, Palu ilçeleri ve Fezin beldesinde 3 ayrı tatbikat yapılacağını belirterek, "Tatbikata 9 il fiilen katılacaktır. Elazığ, Diyarbakır, Malatya, Sivas, Samsun, Adıyaman, Erzurum, Şanlıurfa ve Van illeri yer alacak. Ayrıca tatbikatta, bin 500 kişi, arama ve kurtarma figüran ve güvenlik görevi yapacak olup, 42 adet tam donanımlı ambulans, 250 adet iş makinası, 2 adet helikopter fiilen görev alacaktır" dedi.

(EK-EST-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title