Haberler

Ekoverimli Teknoloji Nosab'da Hayata Geçiyor

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde (NOSAB) 2007 yılında kurulan arıtma tesisi yenilendi.

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde (NOSAB) 2007 yılında kurulan arıtma tesisi yenilendi.

Azami enerji sarfiyatı ve çevreye saygılı arıtma tesisi 660 bin TL'ye mal oldu. NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Levent N. Bezmez, NOSAB'ın bu proje ile günümüz teknolojisinin bir adım önüne geçececeğini söyledi. BEBKA tarafından desteklenen "Çevre Dostu Ekoverimli Sürdürülebilir Arıtma Tesisi Revizyon Projesi"ni tanıtan Bezmez, tesisin 2007 yılında faaliyete geçtiğini hatırlattı. Bezmez, projenin maliyetini 660 bin TL olarak açıklarken, bu rakamın 495 bin TL'sinin BEBKA tarafından hibe yoluyla karşılandığını ifade etti. Azami enerji sarfiyatı ve çevreye saygılı bir ortam oluşturmak istediklerini belirten Levent Bezmez, "Teknolojik alt yapının iyileştirilmesini, deşarj kriterlerinin, daha az enerji ve daha az kimyasal kullanılarak sağlanmasını hedefliyoruz. Ayrıca proje kapsamında yapılan revizyonla, optimum kimyasal ve enerji kullanarak, uygun standartlarda atık su alıcı ortama deşarj edilecek, alıcı ortamın ekolojik dengesi korunacaktır. Online ölçüm cihazlarının yanı sıra otomasyon sistem revizyonu, dekantör ve üniteleri, kimyasal hazırlama üniteleri ve pompa revizyonu, kavitasyon destekli fenton prosesi içeren mikroflotasyonlu DAF ünitesi kuruldu" ifadelerini kullandı.

2012 yılı sanayi sürdürülebilir mali destek projesinin sonuçlarını görmekten mutlu olduklarını belirten BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci ise, hibe programlarıyla çevre konusundaki yatırımların hızlanmasına katkıda bulunduklarını dile getirerek, "BEBKA olarak bugüne kadar OSB'lere sağladığımız destek 8 milyon eş finansman ile birlikte toplam 16.5 milyon TL seviyelerine geldi. NOSAB' ın yürüttüğü bu projenin rekabeti artıracağına inanıyorum. Çevre Dostu Ekoverimli Sürdürülebilir Arıtma Tesisi Revizyon Projesi'nin Bursa sanayiciine hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda basın mensuplarına tesis gezdirildi. NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Levent N. Bezmez tarafından BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci ve Gebze İleri teknoloji Enstitüsü Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Keskinler'e teşekkür plaketi verildi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nilüfer Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Organize Sanayi Bölgesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta yollar kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda alternatif yol güzergahları neler? 1 Mayıs Çarşamba hangi yollar açık? Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot dağıtacak? Lila Kağıt Halka arz fiyatı ne kadar? 2024 Simit Fiyatları: İstanbul ve Ankara'da Simit Ne Kadar? Nihal Candan tekrar cezaevine girecek mi? Nihal Candan yeniden içeri mi giriyor? Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title