Haberler

Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Hizmet Binası Açıldı

Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği hizmet binası yapılan törenle açıldı.

Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği hizmet binası yapılan törenle açıldı. Fırınlarsırtı TOKİ konutlarında bulunan hizmet binasının açılışına Edirne Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selman Kömürcü, İl Sağlık Müdürü Dr.Turgut Çalışkan, Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr.Hatice Gül ve Borajet Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akyol katıldı.

Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. İlhan Açıkgöz açılış konuşmasında sağlık dönüşümü adı altında yapılan yenilikleri anlattı. Sağlıkta dönüşüm projesiyle, Yeşil Kartlı, SSK'lı veya Bağkur'lu diye sınıfları ayrılmadıklarını belirten Op.Dr. Açıkgöz, "Kazalarda hastaların karga tulumba götürüldüğünü görmüyoruz artık. Sağlık Bakanlığı hizmet alanında yaptığı değişikliklerin yanında sürekli yenilenme ve değişiminde gerekliğini biliyor. Bunun için de sağlık yönetiminde uzmanlaşma konusunu dile getirdi. Görev ve yetki paylaşımı yaparak, sağlık yönetiminin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri birliğince 3 koldan yürütülmesine karar verdi. Sağlık Bakanlığının ve birlik yöneticilerinin olmazsa olmaz hedefi, kaliteli, ulaşılabilir ve sürdürülebilir sağlık hizmeti. Hastaneler arası otomasyon entegrasyonu için ciddi bir çalışmamız var. İnşallah 3 ve ya 4 ay içerisinde bütün hastaneleri otomasyon sistemi olarak birbirine bağlayacağız. Üniversite ile ilişkilerimiz her geçen gün artıyor, sayın rektörümüz, dekanımız ve başhekimimizle defalarca görüşmelerimiz oldu. Ciddi bir takım yollar kaydettik. İnşallah stok yönetimi ve karşılıklı işbirliği konusunda bir işe daha imza atacağız. Hastaların beklediği modernizasyonla ilgili çalışmalar yaptık. Konuyla ilgili iç mimarlardan görüşler aldık, çalışmalar aşamasında şu an satın alma aşamasına geldik. Çok kısa zaman içerisinde hastaların beklediği koridorları yaşam alanları daha modern hale getireceğiz. Bir çok tasarruf tedbiri uyguladık, elektrik, su, doğalgaz, telefon, internet, teknik hizmetler, bakım onarım sözleşmeleri, mesai ve mesai dışı zamanların uygun kullanılması gibi çalışmalar yaptık. Kurumlar arası ilişkilerde de çeşitli çalışmalar kaydettik. Örneğin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile koruyucu ailelerinin sağlık kurulu raporu ile bir takım çalışmalarımız oldu. Yine aynı birimle evlilik danışma merkezi kurma gibi bir çalışmalarımız ve inşallah yakın bir zamanda hayata geçirmek istiyoruz. İlimizin en büyük problemi yoğun bakım yatak sorunu yoğun bakım

yatakları yetersiz, bunu için de çalışmalarımız oldu. birkaç gün içinde inşallah Keşan'da 4 yataklı bir yoğun bakımı daha hizmete açıyoruz. Acilde bekleyen hastalarımıza çay ve kahve ikramında bulunuyoruz. Belki küçük bir şey ama hastalar için çok önemli bu diye düşünüyoruz. Acile gelip müşade edilmiş hastaları ertesi gün evinden telefonla arıyoruz. Bir ihtiyacınız var mı? Doktor ilacını yazdı ilacını alabildin mi şeklinde hal ve hatırını soruyoruz. Çok mutlu geri dönüşler alıyoruz.

Hastanelere yapılan bağışların toplam değerini 200 bin TL'yi geçtiğini arz etmek isterim. Bu bağlamda bağışçılarımız sayın Ahmet Yörük, Saadettin Tarhan, Nazım Çırpan, Muzaffer Güven, Yeğenler Yapı, Betonsa ve Uzunköprü Yem Gıdaya Edirne adına teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından hizmet binasının açılışı yapıldı. Açılışını Vali hasan Duruer, Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin İl Halk Sağlığı Müdürü Hatice Gül ve Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek birlikte yaptılar.

(TY)

07.05.2013 16: 35: 51

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cemil Ceylan Nihan Akdere Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title