Haberler

Edirne'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası Başladı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası başladı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası başladı. Edirne İl Müftüsü Vekili Mehmet Karahan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın hayırlara vesile olmasını diledi.

Karahan, müftülük binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında, 1-7 Ekim tarihleri arasının Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanacağını ifade ederek, "1986 yılından beri kutlanan Camiler Haftası'na 2003 yılına gelince 'Din Görevlileri' ibaresi eklendi. Çünkü cami din görevlisiz olmazdı. Cami, toplayan, bütünleştiren, kavuşturan bir araya getiren anlamındadır. Aslında caminin asıl adı mescittir. Mescit ise secde edilen yer demektir. Osmanlı dönemine gelince mescit yerine cami adı kullanılmaya başlandı. O günden bu güne ülkemizde cami olarak bilinmektedir. ve bu şekilde kutlanılmaktadır. Camilerde insanlar aynı saflarda bir araya geliyor. Aynı kıbleye yöneliyor. Aynı inancı paylaşıyor. İnsanların aralarında dünyevi her türlü farklar bitiyor. İnsanlar tek inanç etrafında bir araya geliyor. O da Allah inancı din inancı. Camiler dolayısı ile tarih boyunca önemlidir" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title