Haberler

Düzce Üniversitesi 8 Yaşında

Düzce Üniversitesinin 8. Kuruluş Yıl dönümünde konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, 5 bin ile başlayan öğrenci sayısının 17 bine ulaştığını belirtti.

Düzce Üniversitesinin 8. Kuruluş Yıl dönümünde konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, 5 bin ile başlayan öğrenci sayısının 17 bine ulaştığını belirtti.

Düzce Üniversitesinin 8. Kuruluş Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde son iki yılda Üniversitede Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent unvanını kazananlara cübbe giydirildi. Düzenlenen törene Düzce Valisi Ali İhsan Su, İl Jandarma Komutanı Ramazan Akça, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Adalet Komisyonu Başkanı Faruk Şener, İl Emniyet Müdürü Ayhan Buran,Yığılca, Akçakoca kaymakamları, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İşkur İl Müdürü, Üniversitenin akademik ve idari personel katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu "2006 yılında üç fakülte ile başlayan yolculuğumuz 40'ın üzerinde akademik birimle yoluna devam ediyor. En değerli kaynağımız insan kaynağımız. 5 bin ile başlayan öğrenci sayımız 17 bine ulaştı. İki sene içinde de 30 bin olmayı hedefliyoruz. Üç bina ile başlayıp modern bir kampüs oluşturduk. Başta Valimiz olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarına ve paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

İşbirliği, güç birliği, gönül birliği ile değer üretiyoruz diyen Rektörü Şerifoğlu "Avrupa girişimcilik ödülünü ilk defa Türkiye'ye kazandırdık. 2013'te 19 patent sayısına ulaştık. İlklere cesaret eden bir Üniversiteyiz. Türkiye'de ilk defa açılan Sosyal Güvenlik bölümü mezunlarımızın hepsi istihdam edildi. Konuralp'te kazı çalışmalarıyla deniz, güneş, kum turizmi dışında kültür turizmine yönelik bir program yapmaya çalışıyoruz. Çocuk Üniversitesini ilk hayata geçiren üniversitelerden biriyiz. Diplomamız Avrupa'nın her yerinde tanınır hale geldi. Üniversitelerin özgürlüğünü ve hareketliliğini belgeleyen Magna Carta Universitatum'u imzaladık" dedi.

Açılış konuşmasının ardında konuşan Düzce Valisi Ali İhsan Su, "Türkiye'nin en genç ili olan Düzce'de kurulu Düzce Üniversitesinin başarılarıyla gurur duyuyoruz. Çok kısa zamanda özverili çalışmalarıyla büyük işler başaran başta Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu olmak üzere tüm akademik ve idari personele teşekkür ediyorum" dedi. Programda üniversitenin son iki yılında Profesör, Doçent, ve Yardımcı Doçent unvanı alan akademik personele cübbe giydirilerek 8. Kuruluş Yıl dönümü Pastası kesildi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Funda Sivrikaya Şerifoğlu Düzce Üniversitesi Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title