Haberler

Dünya Down Sendromu Günü

Samsun’da, “21 Mart Dünya Down Sendromu Günü” dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Samsun'da, "21 Mart Dünya Down Sendromu Günü" dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Samsun'da ilk defa kutlanan Dünya Down Sendromu Günü dolayısıyla Samsun Down Sendromlular Derneği tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Down sendromlu olan Songül Bahar, Kaan Ersan ve Samsun Down Sendromlular Derneği Başkanı Meryem Gezer Sevinç, günün anısına Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Samsun Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde down sendromlular ve aileleri hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu.

Daha sonra günün anısına bir açıklama yapan Down Sendromlular Derneği Başkanı Meryem Gezer Sevinç, her yıl mart ayının 21. günü down sendromlu bireylerin toplumda var olduklarını tüm dünyada yapılan etkinliklerle duyurulduğunu söyledi.

Samsun Down Sendromlular Derneği hakkında bilgi veren Meryem Gezer Sevinç, "Samsun Down Sendromu Derneği olarak, down sendromlu bireylerin yaşamın her alanında eşit haklara sahip olması, aileler ve toplumun bilinçlendirilmesi, toplumun engellilik algısını değiştirebilmesi için projeler uygulayan, farkındalık etkinlikleri yapan ve projeler üreten bir sivil toplum kuruluşuyuz. Samsun Down Sendromlular Derneği olarak Samsun'da ilk defa düzenlediğimiz 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü etkinlikleriyle amacımız toplumsal farkındalığı artırmak, down sendromlu bireylerin toplumda iç içe olmalarına katkı sağlamak, hayatımızda ve toplumda ne kadar önemli rol oynadıklarını dair bilinci artırmaktır. Bugün burada duyarlı, gönüllü down sendromlu çocuklarımıza, kardeşlerimize, emeği geçen herkese, derneğimiz yönetim kurulu ve şahsım adına teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Meryem Gezer 21 Mart Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title