Haberler

Dulkadirli Yer Altı Şehrine Kültür Bakanı Ertuğrul Günay Sahip Çıktı

Kırşehir'in Dulkadirli Kasabasında Bulunan Dulkadirli Yeraltı Şehrinde, Kültür ve Turizm Bakanlığından Aktarılan Ödenekle Kazıların Tekrar Başlayacağı Kaydedildi.

Kırşehir'in Dulkadirli Kasabasında bulunan Dulkadirli Yeraltı Şehrinde, Kültür ve Turizm Bakanlığından aktarılan ödenekle kazıların tekrar başlayacağı kaydedildi.

Ödenek yetersizliği nedeniyle kazıları durdurulan Dulkadirli Yer altı Şehrine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay sahip çıktı. Ak Parti Kırşehir milletvekilleri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan tarafından yapılan ortak açıklamada, yer altı şehrinin tekrar kazıya açılması için Kültür ve Turizm Bakanlığınca 100 bin YTL ödenek ayrıldığı bildirilirken, açıklamada ayrıca, "Dulkadirli Yeraltı Şehrinin canlandırılması, turistik cazibe merkezi olması ve Kırşehir'in kültür turizminde yeni bir merkez olması konusunda girişimler başladı. Dulkadirli Belediye Başkanı Selçuk Dulkadiroğlu ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay makamında ziyaret edilerek gerekli istişareler yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığınca yeraltı şehrinin temizliği, tadilatı ve kazıların başlaması için gereken ödenek ayrıldı" dendi.

Bakan Günay'ı ziyarette ayrıca Dulkadirli Belediye Başkanı Selçuk Dulkadiroğlu tarafından yeraltı şehrinin son durumu ile ilgili raporların da sunulduğu kaydedildi.

Yer altı şehrinde yapılacak çalışmalara ilişkin bilgiler veren milletvekili Abdullah Çalışkan, "Dulkadirli Yeraltı Şehrinin tekrar kazıya açılması ve turizme kazandırılması için çalışmalarımız olumlu sonuçlar verdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğüne 100 bin YTL ödenek verilmesi yönünde talimat verildi. Dulkadirli Yeraltı Şehrinin turizme kazandırılabilmesi için yine Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğümüzün yazısı ile konunun yerinde incelenip, yapılması gereken işlere yönelik yaklaşık maliyet hesabının hazırlanması hususunda Kayseri ve Anıtlar Müdürlüğüne de gerekli talimat yazılı olarak verildi. İnanıyoruz ki Dulkadirli Yer altı şehrimiz, Kırşehir'in ve Türkiye'nin cazibe merkezi olacak" dedi.

Yapılan açıklamada, Bakan Ertuğrul Günay'ın 2008 Mayıs ayında yapılacak olan Dulkadirli Yeraltı Şehri Festivaline katılacağını bildirdi.

(AD-SE-Y)

06.12.2007 11:55 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title