Haberler

Dü İibf Öğrencilerine 'Kurumsal İşleyiş' Eğitimi

Dicle Üniversitesi (DÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğrencilerine 'Kurumsal İşleyiş' eğitimi verildi.

Dicle Üniversitesi (DÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğrencilerine 'Kurumsal İşleyiş' eğitimi verildi.

DÜ Kongre Merkezi'nde düzenlenen eğitimde, Memorial Hastaneleri grubundaki kurumsal işleyiş anlatıldı. Memorial Diyarbakır Hastanesi Biyomedikal Sorumlusu Erdal Karamazı ile Koroner Yoğun Bakım Sorumlu Hemşiresi Vasfiye Yakut, hastanecilik hizmetlerini ve işleyiş süreçlerini uygulamalı olarak öğrencilere anlattı. Memorial Diyarbakır Hastanesi İnsan Kaynakları Uzmanı Aslı Polat ise öğrencilere, hastaneler grubu olarak personel alımlarında uygulamış oldukları politikaları aktardı. Bir uzman olarak, öğrencilerin öğrenim gördükleri derslerin yanı sıra bu şekilde organize edilen etkinliklere katılmalarının kendileri için oldukça önemli olduğunu belirten Polat, işe alımlarda sertifika ve diplomanın yanı sıra kişisel yetenek ve becerilerin de dikkate alındığını vurguladı. Memorial Diyarbakır Hastanesi Muhasebe Uzmanı Halit Yalçınkaya ise, mezun öğrencilerin işbaşı yaptıklarında önceliğin maddi beklentilerin olmaması gerektiğini, kişisel tecrübe ve kazanımların ilerleyen dönemlerde maddi beklentileri karşılayacağını belirtti.

İİBF Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Karahan ise, Memorial Diyarbakır Hastanesi yetkililerine bu etkinlik kapsamında ev sahipliği yaptıkları için teşekkür etti. Karahan konuşmasında ayrıca, öğretim elemanları olarak üniversite-sanayi buluşmalarını organize ettikleri gibi, teorik bilgilerin pratikteki kullanımı ve kullanım alanlarını öğrencilere yerinde göstermek, anlatmak ve dahi uygulatmak için farklı sektörel alanlarda çalışmaların devam edeceğini ifade etti. İİBF Dekanvekili Doç. Dr. Abdulkadir Bilen de, öğrencilerin fakültede aldıkları teorik eğitimin, pratik uygulamalarını yerinde görmeleri açısından verimli bir etkinlik gerçekleştirildiğini, fakülte olarak bu ve benzeri etkinliklerin öğrencilerimiz açısından faydalı olacağı düşüncesiyle, bu etkinliklere devam edileceğini ifade etti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dicle Üniversitesi Aslı Polat Diyarbakır Memorial Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title