Haberler

DSP Kars İl Teşkilatı Üyesi 400 Kişi Ankaraya Hareket Etti

Demokratik Sol Parti (DSP) Kars İl Teşkilatı'nda Düzenlenen Davullu-zurnalı Basın Toplantısın Ardından Partiden Ayrılan 400 Kişi, Kaldırımda Halay Çektikten Sonra Şenlik Havasında Otobüslerle Ankara'ya Hareket Ettiler.

Demokratik Sol Parti (DSP) Kars İl Teşkilatı'nda düzenlenen davullu-zurnalı basın toplantısın ardından partiden ayrılan 400 kişi, kaldırımda halay çektikten sonra şenlik havasında otobüslerle Ankara'ya hareket ettiler.

DSP'nin yarın Ankara'da yapacağı "Milli Egemenlik Yürüyüşü"ne katılmak için 8 otobüsle Kars'tan ayrılacak olan DSP'liler, İl Başkanı Hasan Ahmetoğlu'nun hareket öncesinde düzenlediği basın toplantısında davul-zurna eşliğinde halay çektiler.

Önümüzdeki genel seçimlerin DSP'nin zaferiyle sonuçlanacağını belirten İl Başkanı Hasan Ahmetoğlu, AK Parti hükümetini eleştirdikten sonra CHP'ye yüklenerek, "Mumun sönme zamanı gelmiştir. CHP milletvekilleri grup grup ülkeyi dolaşıyor. Günaydın CHP, günaydın. şimdiye kadar neredeydiniz? Hangi muhalefeti yaptınız? Sayın CHP, sandık önümüze gelecek sakın telaşa düşmeyin. Umutlarınız bitti. Umut bitince telaş azalır. CHP boşuna telaşlanma bittiniz güle güle" dedi.

"CHP'nin muhalefetini değil her zaman DSP'nin dik duruşunu göstereceğiz" diyen Ahmetoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz bu memlekette yüzde 21'lerden yüzde 1.5'lara kadar indik. Ama hiçbir zaman partimizi ve genel merkezimizi terk etmedik. Biz layıkıyla muhalefetimizi yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. CHP muhalefet görevini yapamadı. Özellikle de CHP Kars İl Başkanını kongremize davet ediyorum. Sayın Baykal, Atatürk'ün koltuğunda oturduğunuzu söylüyorsunuz. Doğru sayın Baykal, CHP Atatürk'ün partisidir. Peki Atatürk adına ne yaptınız? Atatürk'ün kurduğu CHP'nin zirvesinde oturan ana muhalefet lideri sayın Baykal, Atatürk'ün koltuğunda oturan sayın Baykal, Atatürk Türkiye'si, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin tehlikede olduğunu hissediyorsanız oturun anayasa kitabına bakın. Meclisin 5'te biri istifa ederse, sine-i millete döner ve mevcut hükümet 30 gün içinde seçim kararı alır 90 gün içinde seçime gider. Niye dönmediniz o zaman sine-i millete. Şimdi dolaşıyorsunuz ülkeyi. Niye dolaşıyorsunuz? Kars size milletvekili seçip gönderdi. Hani Selami Yiğit? Bu millet CHP'ye, Atatürk'e sadık kaldı. Altı ok dedi herkes oyunu verdi. Altı ok deyince millet göğsünü açtı. Ama sayın Baykal ve şu andaki CHP'nin önde gelenleri bu halkın göğsüne okları soktular. Geri dönüş yok. Tek yol DSP'dir. Bütün Kars halkını, bütün demokratik solcuları merkezi DSP çatısında birleşmeye davet ediyoruz. Bu daveti bende yapıyorum, sayın genel başkanımda yapıyor. Herkesi bekliyoruz. CHP'yi de DSP'nin çatısı altında güç birliği yapmaya çağırıyorum."

Basın toplantısının ardından partililer davul-zurna eşliğinde partide halay çektiler. Daha sonra halaylar eşliğinden partiden inerek sokak sokak dolaşıp gövde gösterisi yaptılar. Otobüslerin hareket edeceği İnönü kavşağına gelen partililer burada da partinin bayrakları ve dövizlerle birlikte kaldırım üzerinde halay çektiler. Trafiğin kilitlenmesi üzerine polis ekiplerinin uyarıyla eğlencelerine son veren partililer otobüslerle Ankara'ya hareket ettiler.

(BA-İRT-Y)

07.04.2007 18:27 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title