Haberler

Doğanşar'da "Hayvancılık, Peynir Üretimi ve Gıda Muhafaza Kursu" Düzenlendi

Sivas'ın Doğanşar ilçesinde kadınlara yönelik "Hayvancılık, Peynir Üretimi ve Gıda Muhafaza Kursu" düzenlendi.

Sivas'ın Doğanşar ilçesinde kadınlara yönelik "Hayvancılık, Peynir Üretimi ve Gıda Muhafaza Kursu" düzenlendi.

Sivas Tarım İl Müdürlüğü Mehmet Beykaya, yaptığı yazılı açıklamada, il müdürlüğü olarak her yıl sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde erkek ve kadın çiftçilere yönelik eğitim çalışmaları yürüttüklerini belirtti.

İl merkezine bağlı köylerin yanı sıra ilçe merkezlerine bağlı köylere de eğitimler verdiklerini ifade eden Beykaya, "Doğanşar Kaymakamlığı Halk Eğitim Müdürlüğü'nün talepleri doğrultusunda 14-25 Mart tarihleri arasında Doğanşar ilçe merkezinde hayvancılık, peynir üretimi ve gıda muhafaza kursunu açtık. İl Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca verilen uygulamalı eğitimde bayan kursiyerlere, karlı hayvancılık, ahır ve ağıl hijyeni, çiğ süt hijyeni, brusella hastalığı, buzağıların bakım ve beslenmesi, mastitis meme iltihabı, silaj yapımı, pastörize beyaz peynir, kaşar peyniri, örgü peyniri, kelle peynir, çörek otlu peynir, dil peyniri, yoğurt yapımı, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı, iyotlu tuz kullanımı, konserve yapımı, reçel yapımı, turşu yapımı, tarhana yapımı konularında bilgi verildi" ifadelerini kullandı.

Kurs süresince yapılan ürünler hakkında da bilgi veren Beykaya, şunları kaydetti:

"200 kilogram sütten değişik peynirler ve yoğurt yapıldı. Derin dondurucudan alınan vişnelerle, vişne reçeli yapıldı. Portakal, limon ve greyfurtun karışımı ile elde edilen 'Amber Marmeladı' yapıldı. 45 kilogram lahana ve karışık lahana turşusu yapıldı. Doğanşar'da yaşayan bayanlarımızın istekleri bu yapılanlarla sınırlı kalmadı. Nisan ayında erkek çiftçilerimize açılacak olan arıcılık kursu ile birlikte bayanlara da 3 günlük pasta, börek kursu verilmesini istediler. Bayanlarımızın bu isteği de yerine getirilecektir. Tarımsal yayım programlarımız ve köylerimizden gelecek talepler doğrultusunda eğitimlerimiz devam edecektir. Kursun sonuna kadar hiç eksilmeden devam eden 67 bayan kursiyerimize ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. "

Açıklamada, kursa ilgiyle katılan 67 kadın kursiyere, Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Erdal Türkmen, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Metin Karaman, Doğanşar Halk Eğitim Müdürü Kadir Köşe, Doğanşar Belediye Başkanı Halil Balık'ın katılımlarıyla kurs katılım belgesi verildiği belirtildi.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

FETÖ elebaşı Gülen, Türkiye'yi mi getirildi? CHP'li Salıcı iddiayı TBMM Dışişleri Komisyonu gündemine taşıdı

FETÖ elebaşı Gülen, Türkiye'yi mi getirildi? CHP'li Salıcı iddiayı TBMM Dışişleri Komisyonu gündemine taşıdı

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Zehra Güneş'in son hali sevenlerini kahretti

Zehra Güneş'in son hali sevenlerini kahretti

Bakmadan Geçme

Adana 2024 yılı kurban satış ve kesim yerleri nereler? Özel sektöre Kurban bayramı tatili kaç gün? Kurban bayramı idari tatil mi, resmi tatil mi? EKPSS TERCİH BAŞLADI MI 2024? EKPSS tercihleri ne zaman, nasıl yapılır? EKPSS TERCİH KILAVUZU! Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak? Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman, ne kadar yatacak? Erzurum Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Erzurum'da kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? E - OKUL NE ZAMAN KAPANIYOR 2024? MEB e - Okul not ve DEVAMSIZLIK kapama tarihi ne zaman? Gaziantep Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Gaziantep'te kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? FERDİ KADIOĞLU FENERBAHÇE'DEN GİDİYOR MU? #9917 Ali Koç transfer ile ilgili ne dedi? Bonservis için takam verdi! #129349 Antalya Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Antalya'da kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? Samsun Kurban kesim ve satış yeri 2024: Samsun'da kurban pazarı hangi ilçeye ve nereye kuruluyor? MOURİNHO MALİYETİ NE KADAR? Ali Koç açıkladı: Mourinho yıllık maliyeti kaç para? Kayseri Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Kayseri'de kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? İzmir'de kurban satış ve kesim yerleri nereler? İşte 2024 İzmir kurban pazarı konumları Ankara Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Ankara'da kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? Bursa Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Bursa'da kurban pazarı nereye, hangi ilçeye kuruluyor?
İsrail'in Demir Kubbe'si paramparça! Hizbullah, kamikaze drone ile yapılan saldırının görüntülerini paylaştı

İsrail'in Demir Kubbe'si paramparça! Hizbullah, kamikaze drone ile yapılan saldırının görüntülerini paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title