Haberler

Doğal Taş Sektöründe Bilgi ve Teknolojiye Dayalı Üretim Modeli Projesi

Bayburt Valisi Ünlüer: "Doğal Taş Sektöründe Bilgi ve Teknolojiye Dayalı Üretim Modeli Projesi'ni çok önemsiyorum"

Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Doğal Taş Sektöründe Bilgi ve Teknolojiye Dayalı Üretim Modeli Projesi'ni çok önemsediğini söyledi.

Bayburt'ta, AB tarafından katılım öncesi üye ülkelere AB hibe programları kapsamında finanse edilen 9,5 milyon avroluk "Doğal Taş Sektöründe Bilgi ve Teknolojiye Dayalı Üretim Modeli Projesi"nde inşaat ihalesini alan firmaya yer teslimi yapıldı.

İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda düzenlenen programa Vali Ünlüer'in yanı sıra AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak ile İl Özel İdare yetkilileri katıldı.

Ünlüer, burada yaptığı konuşmada, 2009 yılında çalışmalarına başlanan projenin bölge ve ülke için önemli olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bu projeyi çok önemsiyorum. Türkiye ölçeğinde bir proje ve ne kadar gururlanılırsa yeridir. Fabrika kurulduğu zaman göreceksiniz ki Türkiye'nin her tarafında çok rahat kullanılabilecek, hatta dünyanın başka bölgelerinde kullanılabilecek özellikte işlenmiş ürün elde edilecek. Gerçek değerini kazanmış olacak ve bölgemize büyük bir katkı sağlayacak. Sadece bunu Bayburt olarak da düşünmüyorum tüm bölgeye katkısı olacak proje olarak görüyorum."

Özbek, AK Parti hükümetleri döneminde AB projelerinin ülke genelinde hayata geçirildiğini dile getirerek, "Bayburt, değişik programlar kapsamında proje sunup en iyi şekilde faydalanan illerden birisidir. Bunun en büyüğü tabi ki bu projedir" dedi.

Bayburt taşının yıllardır Türkiye'ye hizmet ettiğini vurgulayan Özbek, şunları kaydetti:

"Özellikle kaplamada, camilerde, minarelerde hangi şehre gidersek Bayburt taşını görebiliyoruz. Bu taş küçük sanayi işletmeleri şeklinde Türkiye'ye açılan bir sanayi sektörümüz. Bayburt'un tarımdan sonra Türkiye katma değerine vermiş olduğu en büyük sektörlerden biri. Bunu profesyonel anlamda başta İl Özel İdaremizin de uğraşları sonucu yapım projesi bittikten sonra bunu Türkiye'ye birlikte yayacağız. Asıl amaç küçük ölçekli esnafımızı burada desteklemek olacaktır. Kar gözetilmeden bu proje devam edecektir." - Bayburt

Kaynak: AA / Yerel

Bünyamin Özbek Ak Parti Türkiye Bayburt Yerel Haberler

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Araç sahipleri dikkat! LPG'ye indirim, motorine zam geliyor

Araç sahipleri dikkat! LPG'ye indirim, motorine zam geliyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title