Haberler

Deprem tüm ailesini hayattan koparmıştı: Enkazdan çıkarılan 10 yaşındaki kızının son görüntüleri ortaya çıktı

Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketinde eşini, 4 yaşındaki kızını, kız kardeşini ve kuzenini kaybeden Abdullah Aktaş'ın, enkazdan sağ çıkartıldıktan sonra günlerce haber alamadığı 10 yaşındaki kızının ambulansa bindirildiği görüntüler ortaya çıktı.

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde 7.7 büyüklüğündeki depremle birlikte yıkılan apartmanın enkazından sağ olarak çıkarılan 10 yaşındaki Mukaddes Erva Aktaş'tan 26 gündür haber alınamadı.

Belediyeye ait güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerdeki bir şahsın, otomobilin arka koltuğundan aldığı bir çocuğu kucağında koşarak ambulansa götürdüğü kaydedilirken, günlerdir kızını arayan acılı baba Abdullah Aktaş, kızının bulunması için güvenlik kamerası kayıtlarını polise teslim etti. Gitmediği hastane kalmadığını ifade eden Abdullah Aktaş, kızının bir an önce bulunmasını istedi.

GİTMEDİĞİ YER KALMAMIŞ

Depremin ardından Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesindeki babası Üzeyir Aktaş'ın evinde kalan Abdullah Aktaş, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, emniyet ve hastanelerden adliyelere kadar gitmediği yer kalmadığını söyledi. Abdullah Aktaş, eşi ile birlikte kızı Mukaddes Erva'nın yanına gittiğini ve odaya geçtiği sırada da evinin depremde tamamen çöktüğünü belirtti.

"SADECE AYAĞINI OYNATAMADIĞINI SÖYLEDİ"

Kızının arama kurtarma ekipleri tarafından enkazdan çıkartıldığını belirten Aktaş, "6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depreminde 4.10'larda evim ilk depremde yıkıldı. Yıkıldığında ben yatak odasındaydım. Eşimle beraber kızım Mukaddes Erva'nın odasına geçtik. O odaya geçer geçmez evimiz tamamen çöktü. Çöktüğünde eşimi orada kaybettim. Mukaddes Erva ile sürekli iletişim halindeydik. Mukaddes Erva'nın herhangi bir yerinde yarası falan yoktu. Sadece ayağını oynatamadığını söyledi. Mukaddes Erva'nın saat 11 sularında aram kurtarma ekipleri tarafından çıkartıldığı, çıkarttıklarında komşularının akrabaları tarafından arabaya alınıp ve belli bir mesafede ambulansa verdiğini söylediler" dedi.

"TEK TEK BAKTIM, KIZIM MUKADDES ERVA'YI BULAMADIM"

Saat 11 sularında kurtarılan kızına bir daha ulaşamadığını ifade eden Aktaş, şunları kaydetti:

"Ben 2,5 civarında enkazdan çıktım. Kızım ise 11'de çıktı. Çıktığında oradaki komşular 'Biz kızı ambulansa verdik' dediler. Ambulansa verildiğini duyunca ben emin ellere gitti ona bakarlar diye. Diğer odada bulunan kız kardeşim, kuzenim, 4 yaşında Zümra kızım vardı. Onlardan bir ses alabilir miyim diye enkazda seslenmeye çabaladım. Daha sonra Ankara'dan ailem ve akrabalarım geldi. Onlar geldiğinde saat 8 olmuştu. 8'de gelir gelmez ben akrabalarımdan bir kısmını hastaneye Mukaddes Erva'ya bakın diye gönderdim. Onlar gittiler bulamadılar. Saat gece 12'de ben gittim hastaneye. Orada doktorun biriyle görüştüm, 'Koridorda yatan hastalara bak' dedi. Gittim baktım tek tek kızım Mukaddes Erva'yı bulamadım. Geri doktora yöneldim 'Hocam bu koridorda hastalar arasında yok kızım' o da 'Neyi vardı kızının?' dedi. Ben de 'Hocam enkazda beraberdim enkazda sadece ayağını kıpırdatamadığını söylemişti' dedim."

"AMBULANSA VERMİŞLER"

Komşuları tarafından belediye önünde kızının ambulansa verildiğini anlatan Aktaş, "O da 'Ortopedik vakaları ben Kayseri'ye sevk ettiğim' dedi. Bazı akrabaları da Kayseri'ye yönlendirdim. Baktılar bulamadılar. Ben günler geçtikçe aracıyla götüren komşulardan şüphelendim. Daha sonra bizim sosyal medyadan paylaşımlarla aracın içindeki başka bir komşunun akrabası bayan abla bize ulaştı. Çocuğu Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi önünde ambulansa verdiğini söylediler. Ben hemen aradım belediyenin kameralarının çalışıp çalışmadığını. Onlar da baktılar, bize görüntüleri yakaladılar. Ambulansa vermişler. O komşulardan endişem yok oldu. Çünkü ambulansa verildiğini kendi gözümle gördüm. Ondan sonra ambulansın plakasını tespit etmişler" diye konuştu.

"BAŞKA KİMSEM KALMADI"

Aktaş, "Kahramanmaraş Üniversitesi Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne giriş yaptığını söylediler. Polisler hastanenin kamera kayıtlarını almışlar. 4 gün oldu kamera kayıt incelemesi yapıyorlar herhangi bir sonuç elde edemediler. Tek tutar dalım o kaldı. Başka kimsem kalmadı; eşimi, kızımı, kız kardeşimi, kuzenimi kaybettim. Ama bu çocuk ondan daha ağır bastı. Tek isteğim benim çocuğumu bana ölü ya da sağ hasta ya da sakat bu çocuğumu bana bir an önce kavuştursun" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kahramanmaraş Kırıkkale Hatay Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title