Haberler

Deniz Suyunu Arıtıp Şebekeye Veren Avşa Belediyesi'ne Altın Karınca Ödülü

Balıkesir'in Marmara ilçesine bağlı Avşa Belediyesi, Belediyeler Birliği tarafından açılan proje yarışmasında "çevre ve alt yapı" kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Balıkesir'in Marmara ilçesine bağlı Avşa Belediyesi, Belediyeler Birliği tarafından açılan proje yarışmasında "çevre ve alt yapı" kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Belediyeler Birliği'nin "Altın Karınca" belediyecilik ödülleri töreni İstanbul'da yapıldı. 512 projenin katıldığı yarışmanın ilk etabında aralarında Avşa Belediyesi'nin de bulunduğu 203 proje finale kaldı. Avşa Belediyesi adada bulunan vatandaşların özellikle yaz döneminde su sıkıntısı çekmemesi için geliştirdiği deniz suyu arıtma tesisi projesi ile birincilik ödülüne layık görüldü.

Avşa Belediye Başkanı Cevdet Çağlar, "Adaya ana karadan su gelmesi çok zordu. Çünkü en yakın mesafe 20 deniz miliydi. 2003 yılında yurt dışı gezisinde bulunduğum Kuveyt'te deniz suyu arıtma tesisleini inceleme imkanı buldum. O tarihte belediye başkanı değildim. 2004 yılında belediye başkanı seçildiğimde ilk projem adanın su meselesini çözmekti. Yaptığımız incelemeler sonrasında arıtma tesisinin ada için çok cazip olduğu, bundan başka da alternatif olmadığı düşüncesi ile yola çıktık. 150 kilometre içme suyu şebekesi ile birlikte arıtma tesisi binası 2010 yılında tamamlandı. Biz bundan mutluluk duyuyor ve Türkiyeye örnek olacağını düşünüyorum. Susuz yerler için çare olacağını söyleyebilirim" dedi.

Avşa belediye Başkanı Cevdet Çağlar, deniz suyundan arıtılarak kullanılan suyun maliyetinin sanıldığı kadar yüksek olmadığını belirterek, "Ürettiğimiz 1 ton suyun maliyeti 1 lira civarında. Projeye başladığımızda bu iş yapılamaz diye bir kanaat vardı, ama bu proje çok sağlıklı bir şekilde tamamlandı. Halkımıza ve misafirlerimize adanın kalkınmasına umut ışığı oldu" şeklinde konuştu.

Hatırlanacağı üzere 2010 yılında tamamlanan içme suyu arıtma projesi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından devreye sokulmuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Marmara Avşa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title