Haberler

Demiryolu Hatlarında İlaçlama Yapılacak

TCDD Genel Müdürlüğü 2.Bölge Müdürlüğü tarafından Eskişehir-Ankara demiryolu hatlarında 9-10 Mayıs'ta ilaçlama yapılacağı bildirildi.

TCDD Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü tarafından Eskişehir-Ankara demiryolu hatlarında 9-10 Mayıs'ta ilaçlama yapılacağı bildirildi.

Eskişehir Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, uzman personel gözetiminde balast temizliğini korumak, çeken ve çekilen demiryolu araçlarına menfi yönde etki eden ve kendiliğinden yetişen otlara karşı kimyasal ilaçlama yapılacağını duyurdu.

Tetikoğlu, şunları kaydetti:

"Kimyasal ot ilaçlamalarında kullanılacak süspansiyon çevredeki insan ve hayvan sağlığı açısından zararlı olmaması için Devlet Demiryolları tarafından gereken tüm tedbirler alındı. Ancak Eskişehir-Ankara demiryolu hattında 9-10 Mayıs tarihlerinden sonra demiryolu hattının 10 metre yakınına kadar bir hafta süre ile hayvan otlatılmaması ve ot hasadı yapılmaması gerekiyor."

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Eskişehir Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title