Haberler

Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Doğan, okurlarla bir araya geldi

Güncelleme:

- Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Doğan, okurlarla bir araya geldi Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, bu yıl 19'uncusu düzenlenen Ankara Kitap Fuarı imza günü programında okurlarla bir araya geldi.

- Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Doğan, okurlarla bir araya geldi

ANKARA - Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, bu yıl 19'uncusu düzenlenen Ankara Kitap Fuarı imza günü programında okurlarla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan Ankara Ticaret Odası (ATO)'da imza günü programı düzenledi. Gencinden yaşlısına her kuşaktan okur, Doğan'ın 'İslam ve Barış' adlı kitabını imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Kitap hakkında bilgi veren Doğan, imza vesilesiyle dostlarla bir araya geldiklerini ve bundan mutluluk duyduğunu belirtti.

"Savaşın bir ahlakı var kadına, çocuğa dokunulmaz"

'İslam ve Barış' adlı kitap hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Doğan, "Son kitap İslam ve Savaş son bölümü güncellenmiş haliyle Eylül ayında çıktı. İslam da savaş ahlakını anlatıyoruz. İslam'ın bir bakış açısı var dünyaya önerdiği bir bakış açısı var. Burada savaşında bir ahlakı var. Kadına dokunulmaz, çocuğa dokunulmaz, ağaç kesilmez, hayvana dokunulmaz, manastıra dokunulmaz, kiliseye dokunulmaz. Bunların özelliklerini dikkatle incelediğimizde, Hazreti Peygamberin ve İslam'ın savaş mantığını da merhametinin de adaletinde ön plana çıktığını görüyoruz. Kitapta bunu vurgulamaya çalışıyoruz. İnşallah faydam olur" ifadelerine yer verdi.

"Filistin halkı müstakil bir devlet kurmadıkça sorun hiçbir zaman bitmeyecek"

Kitap fuarında gündeme dairde açıklamalarda bulunan Doğan, "Ahlaki ve hukuki değer tanımayan bir katliamla karşı karşıyayız. Hakikaten vicdanımız sızlıyor. Hepimiz bu olayın bir an evvel sona ermesini bekliyoruz. Sonuçta dünyada çok büyük bir tepki oluştu, umut verici. Bu insanlığın yaşadığını gösteriyor. Gazze'de şehit düşen çok sayıda insan dünyada büyük bir uyanışa vesile oluyor şüphesiz. Umarım bu acı sona erer. Problem ateşkes veya savaşın ara vermesiyle sona ereceğe benzemiyor. İki devletle bir çözüm oluşmadıkça, Filistin halkı müstakil bir devlet kurmadıkça aslında sorun hiçbir zaman bitmeyecek" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Doğan Ankara Edebiyat Kültür Uluslararası İlişkiler Yerel Politika Haberler

title