Haberler

Çorum'da Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü

Çorum’da "Dünya Yürüyüş Günü" nedeniyle sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi.

Çorum'da "Dünya Yürüyüş Günü" nedeniyle sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi.

Yunus Emre Parkı'ndaki yürüyüşe Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı, Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Barış, İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel ve vatandaşlar katıldı.

Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Barış, birçok hastalığın obezite ve diyabetten kaynaklandığına işaret ederek, bu tür rahatsızlıkların en büyük nedeninin ise hareketsiz yaşam olduğuna dikkat çekerek, vatandaşları hergün düzenli olarak spor yapmaya davet etti. Vatandaşları, sağlıklı bir yaşam için yürüyüş yapmaya davet eden Barış, "Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla bu yürüyüşü düzenlediklerini sözlerine ekledi.

İl Sağlık Müdürü Yücel ise hareketsiz yaşam sonucu ortaya çıkan obezite sorunuyla mücadele ettiklerini belirterek, bu tür hastalıkları önlemek adına vatandaşların hareketli yaşamı bir yaşam biçimi haline getirmeleri gerektiğini söyledi.

Yücel, sağlıklı yaşam konusunda verilen mücadeleler sonucunda erkek ve kadınların ortalama yaşam süresinin arttığını belirtti. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Yücel Ahmet Barış Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title