Haberler

Çolakoğlu, Ataşbak'ı Ziyaret Etti

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu, oryantiring için hava koşulları ve ideal mekanlara sahip olan Adana’da önemli organizasyonlar gerçekleştireceklerini söyledi.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu, oryantiring için hava koşulları ve ideal mekanlara sahip olan Adana'da önemli organizasyonlar gerçekleştireceklerini söyledi.

Çolakoğlu, 81 Federasyon İl Temsilcisi ile Adana'da gerçekleştirilen "İl Temsilcileri Koordinasyon Kurulu Toplantısı" öncesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak'ı makamında ziyaret ederek federasyonun çalışmaları konusunda bilgilendirdi.

Oryantiringin daha önce Dağcılık ve izcilik federasyonuna bağlı olduğunu, 2007 yılında özerk olduklarını ifade eden Çolakoğlu, Türkiye'de oryantiringin gelişimini şöyle anlattı:

" Türkiye'de resmi örgütlenme çalışması 2001 yılında başlamış ve 2002 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Dağcılık Federasyonu'na bağlı Oryantiring Asbaşkanlığı kurulmuştur. Asbaşkanlık 2004 yılında İzcilik Federasyonu'na bağlanmıştır. 2006 yılında bir Oryantiring Federasyonu kurulması kararı alınmış olup, 28 Mart 2006 tarihinde İzcilik Federasyonu'nundan ayrılan Oryantiring, 19 Haziran 2006 tarihinde kurulan Oryantiring Federasyonu'na bağlanmıştır. 2006 yılının son dönemlerinde özerliğini isteyen Federasyon, 2007 Mart ayında birinci genel kurulunu yaparak özerk federasyon olmuştur. Tüm illerde temsilciliğimiz bulunmaktadır. Özellikle Anadolu'da yoğun faaliyetler gerçekleştiriyoruz. 14 bin lisanslı sporcuya sahibiz. Federasyon kurulduğundan bu yana ilk kez oryantiringin okullarda yapılmasını sağladık."

ADANAYI ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Adana"yı çok önemsediklerini belirten Çolakoğlu, hava koşulları ve oryantiring için ideal mekanlara sahip olan Adana'ya önemli organizasyonlar vereceklerini belirterek şunları kaydetti:

"Daha önce federasyonun çeşitli kademelerinden görev yaptım. 3 yıldır başkanlık yapmaktayım. Kısa, orta ve uzun planlar yaptık. Misyonumuz; eğitimlerle ve Türkiye genelinde Oryantiring haritası olmayan il kalmayacak şekilde hamleler yaparak; İller, kulüpler, okullar, kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde; Oryantiring sporunun ülke genelinde tanınmasını, yaygınlaşmasını ve sevilmesini sağlayarak, uluslararası yarışmalarda rekabet edebilecek düzeyde sporcular ve organizasyonlara ulaştırmak. Vizyonumuz ise Türkiye de Oryantiring camiasına liderlik ederek, paydaşlarla işbirliğini geliştirmek bununla beraber kurumsal, yenilikçi ve bilimsel bir yaklaşımla Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında 2023'te Oryantiring sporunu ülkemizde en üst seviyeye ulaştırmak. Türk Oryantiring'inin uluslararası alanda başarı düzeyini artırarak, güçlü ülkeler arasında yer almasını sağlamak."

Oryantiring harita yardımı ile yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor olduğunu, farklı arazi ve genellikle ormanlık arazide yapılmasını tercih ettiklerinin altını çizen Çolakoğlu, "Her yaş grubuna zihinsel ve fiziksel katkı sağlayan, dağda, köyde, hatta kent merkezinde bile keyifle yapılan oryantiringi yaygınlaştıracağız"diye konuştu.

"BÜYÜK ORGANİZASYONLARIN ÜSTESİNDEN GELECEK EKİBE SAHİBİZ"

İl Spor Müdürü Ataşbak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Adana'ya verilecek büyük organizasyonu ekip çalışmasıyla üstesinden geleceklerini söyledi.

Oryantiringin zevki bir spor olduğunu, özellikle Pozantı, Karaisalı, Aladağ ve Kozan gibi ilçelerde yaygınlaşmasına öncülük edeceğini, çok fazla tesis ve malzeme gerektirmeyen oryantiringin yaygınlaşması için öncülük edeceğini sözlerine ekledi.

Konuşmalardan sonra Federasyon Başkanı Çolakoğlu, spora katkılarından dolayı İl Spor Müdürü Ataşbak'a teşekkür belgesi verdi.

Ziyaret sırasında, Oryantiring Federasyonu İl Temsilcilikleri Koordinasyon Kurulu Başkanı Metin Antepüzümü, Yrd Doç. Dr. Umut Başoğlu, kurul üyesi Ziya Kadiroğlu ve Hüseyin Durak, Federasyon Adana İl Temsilcisi Harun Uz hazır bulundular. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title