Haberler

Çka'da Yeni Dönem

Çukurova Kalkınma Ajansı'nda (ÇKA) yeni dönem.2008 yılından bu yana ÇKA Genel Sekreterlik görevini yürüten Veysel Parlak, Ankara'ya çekilirken yerineyse Merkez Valisi Zekeriya Şarbak'ın atandığı bildirildi.22 Eylül 2008...

Çukurova Kalkınma Ajansı'nda (ÇKA) yeni dönem. 2008 yılından bu yana ÇKA Genel Sekreterlik görevini yürüten Veysel Parlak, Ankara'ya çekilirken yerineyse Merkez Valisi Zekeriya Şarbak'ın atandığı bildirildi.

22 Eylül 2008 tarihinde Yönetim Kurulu kararı ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) onayıyla ÇKA Genel Sekreterliği görevine atanan Veysel Parlak'ın, bu görevinden alınarak Kalkınma Bakanlığı bünyesinde görev yapmak üzere Ankara'ya çekildiği bildirildi. Parlak'tan boşalan 'genel sekreterlik' görevineyse 2008 yılında 8 aylık Rize Valiliği görevinin ardından merkeze alınan Zekeriya Şerbak'ın atandığı bildirildi. Şerbak'ın yeni görevine bugün itibariyle başladığı kaydedildi.

ZEKERİYA ŞARBAK KİMDİR?

1984 yılında Aydın Valiliği'nde 'kaymakam adayı' olarak göreve başlayan Zekeriya Şarbak, 1987 yılında Bolu'nun Seben Kaymakamlığı'na atanırken, 1992 yılındaysa Erzurum'un Karaçoban Kaymakamlığı görevini üstlendi. 1994 yılında Mülkiye Başmüfettişi olarak Teftiş Kurulu Başkanlığı'na getirilen Şarbak, İçişleri Bakanlığı bünyesinde 'Müsteşar Yardımcılığı' görevini de üstlendi. 22 Aralık 2008 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 'Valiler Kararnamesi' ile Rize Valiliği'ne atandı. Şarbak, yaklaşık 8 ay süren valilik görevinin ardından da yine Bakanlar Kurulu kararıyla 2009 yılında merkeze alındı. Zekeriya Şarbak evli ve 3 çocuk babası. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Devlet Planlama Teşkilatı Zekeriya Şarbak Çukurova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title