Haberler

Ölüm saçan dereyi "Tertemiz akıyor" diye raporladılar

Güncelleme:

Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, bir vatandaşın CİMER'e yaptığı şikayet üzerine araştırma yaptığı Samanlı Deresi'ne temiz raporu verdi. Samanlı Deresi'yle alakalı temiz raporu tutan Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün bu cevabını çevreciler yaptıkları denetimle yalanladı. Uzmanlar ise derelerin böyle akması halinde Marmara'da müsilaj kabusunun süreceğine dikkat çekti.

Geçtiğimiz Şubat ayında vatandaşların şikayeti ve Doğader'in incelemesi sonrası gündeme gelen Samanlı Deresi'nin kızıla boyanmış görüntüsü, Cumhurbaşkanlığı'na kadar taşınmıştı. Ancak Bursa Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nün halen siyah ve kızıl akan dere için "Temiz akıyor" raporu hazırlayıp vatandaşa CİMER üzerinden cevap yollaması şaşkınlığı bir kat daha arttırdı.

"TEMİZ RAPORU VERİLMESİ ŞAŞKINLIK VERİCİ"

Simsiyah akan derenin bulunmuş olduğu noktada izahat icra eden Doğayı ve Çevreyi Savunma Derneği (DOĞADER) Lideri Sedat Güler, "Belirgin bir halde kirletilmiş ve arıtılmadan gelen suyun Uludağ'dan gelen içme suyu ile karıştığını görüyoruz. Yakın vakitte kırılgan bir vatandaşımız hususla ilgili Cumhurbaşkanlığı İrtibat Merkezi (CİMER) ' e yakınma dilekçesi veriyor. Bunun üstüne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün verdiği temiz raporu, şaşkınlığımızı bir kat daha arttırmıştır. Yaptığımız incelemede suyun arıtılmadığına tanık oluyoruz. Birden fazla arıtma tesisinin eski teknoloji olduğundan biyolojik ve kimyasal arıtma gerçekleştiremiyor, zira çökertme sistemi ile çalışıyorlar." sözlerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi Uludağ Bursa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title