Haberler

CHP Urla Kadın Kolları, Resim ve Seramik Sergisi Açtı

CHP Urla İlçe Kadın Kolları'nın, Eski Tamirhane Binası'nda "Emekçi Kadınlar" konulu resim ve seramik sergisi açıldı.

CHP Urla İlçe Kadın Kolları'nın, Eski Tamirhane Binası'nda "Emekçi Kadınlar" konulu resim ve seramik sergisi açıldı.

Açılışa İzmir eski milletvekili Türkan Miçooğulları, CHP İl Başkan Yardımcısı Nazan Çetin, Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı, Belediye Başkanı M.Selçuk Karaosmanoğlu, İzmir CHP İl Kadın Kolu Başkanı Özgün Utku ve Urla Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Feyza Karaosmanoğlu katıldı.

CHP İzmir İl Kadın Kolları bir haftaya yaymış olduğu ve özellikle sanatla başlatmak istedikleri Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerini Urla'da başlattı. Urla başta olmak üzere Foça, Mordoğan, Çeşme ve Narlıdere ilçelerinden de birçok CHP'linin katıldığı etkinlikte güzel görüntüler ortaya çıktı.

Serginin açılışında konuşan CHP Urla İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Gürsoy, "Kadınlar anadır, emekçidir. Kadınlara şiddet günümüzde oldukça artmıştır. Şiddeti yapanlar en ağır cezalara çarptırılmalıdır. Atatürk'ümüz kadınlara gereken önemi vermiştir. Kadınlara siyasi ve toplumsal karakter verilene kadar mücadeleye devam edilmelidir. 1950'de yirmi dokuz kadınla başlayan mücadeleci kadınların önünde saygıyla eğiliyorum. Kadınlar için eşitlik, özgürlük, demokrasi istiyoruz" dedi.

İzmir İl Kadın Kolu Başkanı Utku da, "İl Kadın Kolları olarak Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerine sanatla başladık. Bir hafta boyunca etkinliğimiz devam edecektir. Emeğimiz artık sözümüz de olacak. 4+4+4'ler ile birlikte çocuk gelinler artacaktır. Kadın cinayetleri artıyor. Kadın hakları sürekli geri gidiyor. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren partinin üyesi olmaktan onur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Urla Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ise, "Bu güzel ortamda sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Kadınlar bu ülkenin yapı taşlarını oluşturmaktadır. Sanat evrenseldir. Eksikliklerimizi sizlerle birlikte tamamlayacağız. Resim ve seramik sergisine katkı gösteren sanatçılarımıza teşekkür ederim" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Karaosmanoğlu Türkan Miçooğulları İzmir Urla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title