Haberler

CHP Milletvekili Çalışan Gazeticiler Günü'nü Kutladı

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Milletvekili Rıza Yalçınkaya, basının toplumu aydınlattığını, vatandaşın gözü, kulağı ve sesi olduğunu belirtti. Milletvekili Rıza Yalçınkaya, "Basın toplumu aydınlatan, vatandaşlarımızın gözü, kulağı ve sesi olarak, ülkenin çağdaşlaşması yolunda büyük roller üstlenen, fikir ve düşünce özgürlüğü ile demokrasini ve insan haklarının en büyük savunucusu olan bir güçtür. Basın tüm bu işlevlerini, zor koşullar altında görev yapan, değerli basın emekçileri sayesinde yerine getirmektedir. Basın özgürlüğü basın camiasının hiçbir baskı, tehdit, yönlendirme, sansür ve cezalandırma altında kalmadan görevini en iyi şekilde yerine getirmesidir. Fakat günümüzde çağdaş gazetecilerin beyinlerine ve kalemlerine kelepçe vurulmakta, eleştirmek suç sayılırken, gerçeğin peşinde koşan gazeteciler de maalesef cezaevine konulmaktadır. Aslında basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılıp, basın çalışanlarının haklarının daha yüksek standartlara kavuşturulması, Türk basınını daha da güçlü kılacaktır.

Bu temennilerimle değerli basın emekçilerinin 'Çalışan Gazeteciler Gününü' kutlar, çalışmalarınızda başarı dileklerimle, sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gazeteciler Günü Rıza Yalçınkaya Bartın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title