Haberler

CHP Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Nejat Gencan Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Belediye Başkan Aday adayı Nejat Gencan Yeşil Sera'da gazetecilerle bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Belediye Başkan Aday adayı Nejat Gencan Yeşil Sera'da gazetecilerle bir araya geldi. Gencan, yaptığı basın toplantısında aday adaylığı sürecini değerlendirdi. 1 aylık süreçte yaptığı ziyaretlerde Edirne'nin, ulaşım, çöp, altyapı, yeşil alanları kullanım sorunu, Tarihi dokuya sahip çıkmama sorunu ve Mimari dokunun korunmaması gibi başlıklar altında topladığını kaydetti.

Gencan, "Edirne tarım, turizm, ticaret, bilim ve sanat kenti olmak zorunda. Bu konuda yapılması gerekenler belli. Öncelikle Edirne yurtiçi ve yurtdışında daha iyi tanıtılmalı, turizm potansiyeli en üst seviyeye çıkartılmalı. Esnaf ve Edirneli buna hazır. Bu konuda önderlik yapacak kurum Edirne Belediyesi'dir. Halkıyla, esnafıyla ve sivil toplum kuruluşlarıyla kol kola girerek Edirne'nin dinamiklerini ortaya çıkaracak bir anlayış ortaya koyulmalı. Sınır komşuluğu yaptığımız Yunanistan ve Bulgaristan'dan yararlanabilme ve bu sınır komşuluğunu avantaja çevirmek için nelerin yapılabileceği, kurumların ortaklaşa çalışmalarıyla belirlenmelidir" dedi.

Trakya Üniversitesi'nden daha fazla yararlanabilmek adına üniversite ile ortaklaşa projeler geliştirilmesi gerektiğini kaydeden Gencan, "Üniversite Edirne ile Edirneli de üniversite ile barışık olmak ve kol kola girmek zorunda. Tarihi ve kültürel değerlerimize ne kadar sahip çıkıldığı konusunda çalışmalar yapılmalı ve kentin turizmine en büyük katkıyı yapacak değerler ortaya çıkarılmalıdır. Elbette seçmenimiz iktidarın Edirne'ye bakışını çok iyi değerlendiriyor. İlimizde ve ülkemizde yaşanan gelişmeleri yakından takip ederek gerekli tepkiyi veriyor. İlkokullarda And'ımızın kaldırılması, Cumhuriyet değerlerinin bir bir yok edilmesi, dış politikadan ekonomiye kadar ülkenin karanlığa sürüklenmesi, Edirneli seçmenin büyük tepkisini topluyor. Tarım kenti olan Edirne'de tarıma yeteri kadar destek verilmemesi sonucu Trakya üreticisi en çok sıkıntı çeken kesim noktasına getirildi" şeklinde konuştu. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Trakya Bölgesi Nejat Gencan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title