Haberler

Çermik'te 3 Aileye Ev Yapımına Başlandı

Diyarbakır'ın Çermik İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yapılan inceleme sonucunda evleri oturulamaz durumda olan 3 aileye ev yapımına başlandı.

Diyarbakır'ın Çermik İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yapılan inceleme sonucunda evleri oturulamaz durumda olan 3 aileye ev yapımına başlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Kaymakamı Mimar Sinan Batmaz, SYDV tarafından tespit edilen ve evleri oturulamaz durumda olan 3 aileye yeniden ev yapmak için vakıf tarafından hazırlanan proje çerçevesinde ev yapımına başlandığını belirterek, kısa bir süre sonra evlerin ailelere teslim edileceğini söyledi. Kaymakam Batmaz, Aşağışeyhler köyünden engelli Hayri Akbulut, Çukur Mahallesi'nde selden dolayı evi oturulamaz duruma gelen Mehmet Taşdemir ile Kale Mahallesi'nde eşi vefat eden Fedime Yosunkaya adlı vatandaşların evlerinin, vakıf tarafından hazırlanan projelere uygun olarak yapımına başlandığını ve kısa bir sürede bitirileceğini dile getirdi.

Kaymakam Batmaz, oturulamaz durumda olan evlerin vakıf tarafından tespit edilmesinin ardından SYDV Genel Müdürlüğü'ne yapılan başvuru neticesinde SYDV Genel Müdürlüğü Fon Kurulu tarafından uygun görülmesi ve kaynak aktarılmasıyla evler yapılıp hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.

Kaymakam Batmaz, ilçede oturulamaz durumda olan 13 evin de proje aşamasında olduğunu belirterek, projelerinin bitmesiyle yapımına başlanacağını, böylelikle SYDV barınma yardımları kapsamında amacına uygun olarak faaliyetlerini sürdüreceğini sözlerine ekledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mimar Sinan Batmaz Mehmet Taşdemir Diyarbakır Çermik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title