Haberler

Çermik Küçük Sanayi Sitesine 440 Bin TL Hibe

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde sanayinin gelişmesinde ilk ayağı oluşturacak Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili proje kabul edildi.

Diyarbakır'ın Çermik İlçesinde sanayinin gelişmesinde ilk ayağı oluşturacak Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili proje kabul edildi. KSS, 440 bin TL hibe alacak.

Merkezi Diyarbakır'da bulunan Karacada Kalkınma Ajansı'na Sanayi Sitesi ile ilgili Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı ile birlikte hazırladıkları projenin 4'üncü olduğunu bildiren KSS Kooperatifi Başkanı Abdurrahman Kazan, projeyle ilgili nihai kararın çıktığını söyledi.

Diyarbakır yolu 7'nci kilometrede hazineye ait olan ve KSS'ne satılan 50 dönüm alan üzerine yapılacak KSS ile ilgili Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın projeyi onayladığını bildiren Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, bunun çok önemli olduğunu söyledi.

Projenin 440 bin lirasının Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından hibe olarak karşılanacağını bildiren Kaymakam Batmaz, gerekli hazırlıkların yapılarak en kısa sürede KSS'nin temelinin atılacağını belirtti. Ve ilçeye hayırlı olmasını diledi. KSS Yapı Kooperatifi Başkanı Kazan da, "Karacadağ Kalkınma Ajansı'na sunduğumuz proje, bağımsız denetçiler tarafından incelendi. 4'ncü olduk. Bu konuda bize büyük destek sağlayan Kaymakam Mimar Sinan Batmaz'a şahsım ve üyelerim adına sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

Bu karadan sonra bu hafta üyelerle toplanacaklarını ve KSS arazisi üzerinde hafriyat çalışmalarına başlayacaklarını bildiren Başkan Kazan, KSS'nın 95 işyerinden oluşacağını, ayrıca okul, cami, lokal, idare binası gibi sosyal tesisler in yapılacağını belirtti. Kazan, sanayi sitesinin bitmesi ile ilçede daha büyük sanayinin önünün açılacağını, bunun da yeni istihdam anlamına geldiğini kaydederek, "Küçük sanayi, büyük sanayinin alt basamağıdır. Bu nedenle şimdi ilçe merkezindeki işyerleri buraya taşınacak. Bazı işyeri sahipleri, işlerini daha da genişletecektir. Bunun yanı sıra ilçemiz hem çevre kirliliğinden kurtulacak hem de yeni işyerlerinde çok daha iyi olanaklar içerisinde işlerini yapacaklardır. Bu da verimi getirecektir. Küçük Sanayi Sitesi'nin gerçekleşmesinde herkesin büyük payı var. Ancak Milletvekilimiz Mine Lök Beyaz'ın çok büyük desteğini gördük. Kendilerine teşekkür ediyorum. İlçemizin çok büyük bir eksikliği giderilmiş olacak. Belki de bunu yeni sanayi siteleri takip edecektir" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Mimar Sinan Batmaz Karacadağ Çermik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı? X CEO'su Linda Yaccarino kimdir? İşte Yaccarino'nun kariyeri Taksim 1 Mayıs'ta neden yasak? 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamak yapmak niye yasak, Taksim 1 Mayıs'ta neden kapalı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title