Haberler

Çanşa Köyü Camii İbadete Açıldı

Manisa'nın Selendi ilçesine bağlı Çanşa köyünde hayırseverlerin desteği ile yaptırılan cami, törenle ibadete açıldı.

Manisa'nın Selendi ilçesine bağlı Çanşa köyünde hayırseverlerin desteği ile yaptırılan cami, törenle ibadete açıldı.

Caminin açılış törenine Selendi Kaymakamı Yasin Ortakcı, Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Serkan Tahir Keskindemir, Belediye Başkanı Nurullah Savaş, daire amirleri, İlçe Müftüsü Ramazan Coşkun, AK Parti İlçe Başkanı Muhammet Akcan, CHP İlçe Başkanı Mehmet Cımık, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belde belediye başkanları, Çanşa Köyü Muhtarı Ulvi Özer, davetliler ve köy halkı katıldı. İlçe Müftüsü Coşkun, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Bu eserin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kaymakam Ortakcı da, "Camiler birlik ve beraberliğin sembolüdür. Halkımız artık her şeyi devletten beklemiyor. O eski anlayış geride kaldı. Bu, ülkemiz ve ilçemiz açısından sevindirici. Kendi imkanlarıyla modern bir cami inşa eden Çanşa köyü halkını kutluyorum. Kalıcı bir eser. Bizler bugün varsak yarın yokuz, ama bu eser burada kalıcı" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra, caminin yapılmasında emeği geçenlere köy muhtarlığı tarafından yaptırılan plaketlerin verilmesinin ardından, Kur'an okundu. Kaymakam Yasin Ortakçı ve protokol tarafından kurdelesi kesilen cami, ibadete açıldı. Törene katılanlar daha sonra camide incelemede bulundu. Yeni camide ilk Cuma namazı kılındı. Namazın ardından cemaate yemek ikramı yapıldı.

185 metrekare alanda 400 bin TL harcanarak yaptırılan ve iki yılda tamamlanan cami, 500 kişi kapasiteli. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nurullah Savaş Ramazan Coşkun Selendi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title