Haberler

Canik'te Eğitim Masaya Yatırıldı

Canik Kent Konseyi tarafından düzenlenen toplantıda ilçe eğitimi masaya yatırıldı.

Canik Kent Konseyi tarafından düzenlenen toplantıda ilçe eğitimi masaya yatırıldı.

Canik Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu ve Kadın Meclisi tarafından Canik Kültür Merkezi'nde ilk ve orta öğrenimde eğitim seviyesini yükseltmek amacıyla bir toplantı düzenlendi. Oldukça geniş katılım sağlanan toplantıya Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Canik Başarı Üniversitesi, İl ve ilçe Müftülüğü, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü, Rehberlik ve Araştırma Müdürlüğü (RAM), Toplum Gönüllüleri Vakfı (TEGV), öğrenci, Okul Aile Birliklerinin temsilcileri, okul müdürleri, muhtarlar ve Canik'te doğup büyüyen esnaf temsilcileri katıldı.

Canik Başarı Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Mehmet Sarduhan'ın moderatörlüğünde yapılan toplantıda konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik'te bir yandan okulların kalitesini artırırken, eğitim seviyesini de yükseltmeyi amaçladıklarını ifade ederek, hedefe ulaşmak için öğrenciler, veliler, öğretmenler, okul yöneticileri ve Milli Eğitim Müdürlüğü gibi eğitimle ilgili ortak paydaşların ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi. Eğitimin bir toplumun can damarı olduğunu vurgulayan Başkan Genç, eğitimin çok yönlü olarak ele alınması gerektiğini dile getirdi.

Canik'te eğitimle ilgili önemli yatırımlar yaptıklarına da işaret eden Başkan Genç, "Eğitim yuvası sayımızı 7'den 21'e çıkardık. İlçemize bir üniversite kazandırdık. Okullarımızın temel sorunlarını gidermenin yanında teknolojik yatırımlar da yaptık. Ancak eğitim meselesi sadece binalar yapmak demek değildir. Eğitim hepimizin meselesi. Çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlayacak olan bizleriz. Öğrencilerimiz bizden daha başarılı olmak zorunda. İlçemizdeki eğitim seviyesini daha yukarıya çekmeliyiz. Canik'te eğitimle alakalı gerekli altyapı hazır" dedi.

Canik'in eğitim alanında son yıllarda büyük bir ilerleme kaydettiğini belirten Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan da, Canik Kent Konseyi tarafından düzenlenen toplantının ilçe eğitimi için son derece faydalı olacağına inandığını söyledi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Osman Genç Canik Yerel Haberler

Sürpriz görüşmeyle ilgili Akşener cephesi sessizliğini bozdu: Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi olursa değerlendirilir

Sürpriz görüşmeyle ilgili Akşener cephesi sessizliğini bozdu: Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi olursa değerlendirilir

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman, saat kaçta başlayacak? Hangi kanalda yayınlanacak? Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı ne zaman? Vedat Muriç Beşiktaş'a geliyor mu? Transferde son durum! 8 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 8 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 8 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Babalar günü ne zaman 2024? Babalar günü hangi gün? #129492 YKS'ye makyajlı girilir mi? ÖSYM sınavlarında makyaj yasak mı? 8 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title