Haberler

Büyükşehirden Yaşlılarına Saygı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından iç tefrişatı yapılarak hizmet kalitesi arttırılan 'İkinci Bahar Kültür Merkezi' emeklilere önemli hizmetler veriyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından iç tefrişatı yapılarak hizmet kalitesi arttırılan 'İkinci Bahar Kültür Merkezi' emeklilere önemli hizmetler veriyor.

Gazikent Mahallesi'nde tadilatı yapılarak emeklilerin hizmetine sunulan kulübün geçmişi 27 yıla dayanıyor. Parkın içinde son derece nezih ve konforlu bir ortamda semtin emekli sakinlerine hizmet veren kulüpte, emekliler çaylarını içip, kitap okuyarak ve sohbet ederek hoşça vakitler geçiriyor. Çeşitli aktiviteler ve okuma etkinliklerinin yanında satranç, dama ve geleneksel el oyunları oynayan emekliler için dinlenme odası ile televizyon odası da bulunuyor. Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün de katkı verdiği yaşlılar kulübünde, iki hafta da bir psikolojik destek hizmet veriliyor. Kulüpte bulunan yaşlılara genel sağlık tarama hizmeti verilirken düzenli olarak temel kontrolleri yapılıyor. Halk Sağlığı Merkezi'nde periyodik sağlık taraması için gelen Psikolog Hüseyin Durak ve hemşire Özgül Karaköse, "Biz sizlerin deneyimlerinden yararlanacağız. Çünkü sizin deneyimleriniz ve tecrübeleriniz bizlere yol gösterici oluyor. Bir toplumun sağlıklı olması için öncelikle sağlıklı nesillerin olması gerektiğini biliyoruz. Bizler sizlerden çok şeyler öğreneceğiz" dediler.

Haftanın 6 günü yaşlıların hizmetinde olan kulüp, sabah saat 08.00 ile 17.00 arasında açık kalacak.Tüm masrafları Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından karışlanan yaşlılar kulübünde, bilgi ve birikimleri olan yaşlılar bu tecrübelerini diğer arkadaşlarına aktarıyor. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title