Haberler

Burma, Yeşim Sitesi'nin Konuğu Oldu

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Yeşim Sitesi sakinlerinin konuğu oldu.

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Yeşim Sitesi sakinlerinin konuğu oldu.

Yaptıkları çalışmalardan bahseden Başkan Metin Burma, "Belediye binasının eski hali ile şimdiki halini gördünüz, görüyorsunuz. Bu vizyon ve anlayış farkıdır. Bir işi nasıl yaptığımızın ve yapacağımızın teminatıdır, referansıdır. Şu an yapımı devam eden Atakum Kültür-Sanat Merkezi, bu alanda Karadeniz'in en kapsamlı projesidir. Seçim yasakları nedeniyle hizmete açamayacağız ama önümüzdeki bahar aylarında hizmete girdiğinde Atakum'un kültür ve sanat hayatına büyük katkıları olacağını göreceksiniz. Yılbaşında Yaşam Merkezi'nde, engelli kardeşlerimizle birlikteydim. Onların burayı yuvaları olarak görmesi beni çok mutlu ediyor. Burada kurs alıyorlar, üretiyorlar, kendilerini geliştiriyorlar. Çakırlar Orman Korusu, yıllarca kötü bir haldeydi. Şimdi Samsun turizmine büyük katkılar sağlayacak cennet bir yer haline geldi. 2 bin 500 kişiye etüt, sanatın her alanında kurslar veriyoruz. Stadımızda 600 çocuğumuz futbol okuluna devam ediyor. Takımımız Bölgesel Amatör Lig'de mücadele ediyor. 100'den fazla park, rekor derecede asfalt yaptık. Biz göreve geldiğimizde Samsun'un nüfus bakamından 4. büyük ilçesiydik, şimdi 2. sıradayız. Gelecek 10 yıl içinde 1. olacağımıza inanıyoruz. Nüfus artınca, ona göre ihtiyaçlar da oluyor. Yeni yollar, açılıyor, buralar ve eskiler asfaltlanıyor, sathi kaplama yapılıyor, parke ile döşeniyor, kaldırımlar yapılıyor. Hem çok amaçlı salon hem pazaryeri olarak kullanılan Çatalçam Sosyal Tesisleri'ni hizmete soktuk. Atakent Kapalı Pazaryeri'ni halk çok beğeniyor. Semt sahaları, otoparkı yaptık. Fazla vaktinizi almamak için söylemediğim pek çok projeyi halkın hizmetine sunduk. Biz kent rantlarını kent yararına kullandığımız için bu büyük işleri başardık" dedi.

Başkan Burma, site sakinlerinin pek çoğunun dışarıdan geldiğini, neden burayı tercih ettikleri sorusunun çok açık olduğunu, gelişen ve değişen Atakum'u beğendikleri için buraya yerleştiklerini sözlerine ekledi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Metin Burma Karadeniz Samsun Atakum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title