Haberler

Burhaniye'de Sema Gösterileri Büyük İlgi Gördü

Güncelleme:

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde düzenlenen etkinlikte Türk Tasavvuf Musikisi Konseri ve sema gösterileri büyük ilgi gördü.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Müftülük, Miraç Kandilini ilk defa bir salonda kutlarken, düzenlenen Türk Tasavvuf Musikisi Konseri ve sema gösterileri de büyük ilgi gördü.

Ahmet Akın Kültür Merkezi'nde düzenlenen Miraç Kandili Kutlaması'na yaklaşık bin kişi katıldı. Bu güne kadar camide kutlanan Miraç Kandili ilk defa bir salonda kutlanırken, Tasavvuf Müziği Sanatçısı Mürşit Kavurmacı'nın semazenler eşliğinde verdiği konser büyük ilgi gördü. Koca cami müezzini İsmail Baydemir'in okuduğu Kuran ile başlayan programda bir konuşma yapan Müftü Oğuz Metin, Miraç'ın önemi konusunda bilgiler verirken katılımcılara teşekkür etti. Bursa'dan gelen Tasavvuf Müziği Sanatçısı Mürşit Kavurmacı'nın konseri büyük ilgi görürken, sahneye çıkan semazenler de coşkuyu artırdı. Çok sayıda vatandaş da semazenleri ilk defa yakından izlemenin mutluluğunu yaşadı.

Büyük coşku yaşadığını anlatan Zekeriya Eşkikara, "Yıllardır Burhaniye de yaşıyorum. İlk defa Burhaniye de semazen gösterisi izliyorum.

Bulunduğumuz salon bildiğim kadarıyla 700 kişilik bir salon. Sığmadı insanlar ilk defa. Burhaniye de böyle bir kalabalık böyle katılım böyle coşkulu bir program gördüm. Bu programı gerçekleştiren, emeği geçen herkese teşekkür ederim. Tekrarını diliyorum.

Bu tür programlar sayesinde insanların sosyal olarak birbirlerine sevgi barış ve kardeşlik duygularının gelişmesi açısından faydalı buluyorum. Devamını diliyorum" dedi.

Burhaniyelilerin kandilini katlayan Müftü Oğuz Metin de, "Bu gün Miraç kandili.

Burhaniye'de din kardeşlerimizin kandillerini tebrik ediyoruz. İlçe müftülüğü olarak ilk defa biz kandili sadece camide değil salonda da kutladık. Çünkü düşündük ki camiye gelmeyen kardeşlerimiz de var. Vatandaşlarımız da var. Onlara da güzel bir gece yaşatalım istedik. Aynı zamanda semazen eşliğinde Türk Tasavvuf Müziği sanatçısı getirdik. Bu şekilde halkımıza gerçekten güzel bir sunum oldu. Katılım da çok fazlaydı. Salonumuz almadı. İnşallah bu tür çalışmalara, bu tür faaliyetlere devam edeceğiz" dedi. Burhaniye'deki ilgiden memnun olduğunu anlatan sanatçı Mürşit Kavurmacı da, "Bu Miraç gecesinde, Burhaniye müftülüğünün tertiplemiş olduğu güzel gecede sanatçı olarak davet edildim. Sayın müftümüzü kutluyorum. Burhaniye müftülüğünü kutluyorum. Çünkü Türkiye de bir kandil kutlaması salonda hem de dopdolu hınca hınç dopdolu bir salonda çocuklarımızla, annelerimizle, bacılarımızla, büyüklerimizle beraber yaptığım bir programla şenlik havasında geçti. ve böyle bir programa davet edildiğim için mutluyum. Bu salon almadı. İnşallah bir dahaki programın daha geniş alanlarda yapılmasını diliyorum. Selamlar saygılar sunuyorum" dedi. Programın sonunda sanatçı Mürşit Kavurmacı'ya teşekkür eden Müftü Oğuz Metin, çiçek verdi. Miraç kandili kutlamasını İlçe Emniyet Müdür Mustafa Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bünyamin Uruç.AKP ilçe başkanı Özer Koyuncu, CHP ilçe başkanı Erman Pazarbaşı, bazı banka ve okul müdürleriyle yaklaşık bin kişi izledi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kandil Dağı Balıkesir Burhaniye Müftü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title