Haberler

Bozova'da Fıstık Paneli Yapıldı

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Fıstık Paneli düzenlendi.

Panel; İl Tarım Müdürü Mahmut Ökten, Doç Dr izzet Açar Bozova İlçe Tarım Müdürü Tahir Külhacı, Bozova Ziraat Odası Başkanı Suphi Aksoy, Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu, Yaylak Belde Başkanı İ. Halil Göçer ve kurum müdürlerin katılımıyla gerçekleşti.

Bozova'daki çiftçilerin sorunlarının konuşulduğu toplantıda başta Antep fıstığı yetiştiriciliği ve Bozova fıstık bahçe sahiplerinin sorunları ve çözüm önerileri ele alındı. Panel, soru cevap şekilde devam etti.

Düzenlenen panelin açılış konuşmasını yapan İl Tarım müdür Mahmut Ökten, " Şanlıurfa, 12 milyon 200 bin dekar alanıyla Türkiye'mizin tarım alanının yüzde beşini sağlıyor. Bu alanın 4,9 milyon dekarın sulanmakta olup, GAP projesi tamamlandığında GAP'la gelen yüzde 30'u bizde gerçekleşecek. Bozova ilçemiz 9 yüz bin dekarlık tarımsal alana sahip olup, Bozova ilçesinde toplam 132 bin dekar alanına Antep fıstığı yetiştiriciliği yapılmaktadır. Antep fıstığı konusunda bölgemiz önemli bir potansiyele sahiptir. Şanlıurfa ve Gaziantep ülkemizin Antep fıstığı karşılamakta önemli rolleri üstlenmektendir" dedi.

Düzenlenen programda söz alan Bozova Ziraat Odası Başkanı Suphi Aksoy, "Bir ay önce Sayın Müsteşarımız buraya geldi. Antep fıstığıyla ilgili çözüm için söz verdi. Antep araştırmada birkaç uzman ve Haran Üniversitesi'nde uzmanlarımız ile bu gün Antep fıstığı yetiştiriciliğinin çözüm öneriler hakkında çiftçilerimizle toplantı düzenledik. Toplantının verimli geçtiğini bu konuda tüm katılımcılara teşekkür ederim" diye konuştu.

Panel, konuşmaların ardından soru cevap ile sona erdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Arusoğlu Şanlıurfa Yaylak Bozova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title