Haberler

Bozova'da Bilinçli İlaç Tüketimi Sempozyumu Yapıldı

Şanlıurfa'da bilinçli ilaç tüketimi konusunda sempozyum yapıldı.

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesindeki Devlet Hastanesi'nin organizasyonu ile düzenlenen 'Akılcı İlaç Kullanımı Sempozyumu', belediye çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Sempozyuma; Bozova Kaymakamı Cevdet Öztürk, Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu, Bozova Devlet Hastanesi Başhekimi Uz Dr Fatih Aksoy ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bozova Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Fatih Aksoy, bilinçli ilaç tüketimi konusunda uyarılarda bulundu. Bilinçsiz ilaç tüketiminin zararlı olduğunu belirten Aksoy, "Ülkemizde bilinçsiz ilaç kullanımın ne insanlarımıza faydası var, nede ülkemize. Bilinçsiz ilaç kullanmanın ne kadar zararlı olduğunu birçok örneklerle test edilmiş, hatta insanımıza sağlıkta iyileşme değil tam tersine zarar vermiştir Halkımızın mutlaka doktor kontrolünde ilaç kullanmalıdır" dedi.

Avrupa ülkelerine oranla Türkiye'de bilinçsiz tüketim oranın çok fazla olduğunu belirten Aksoy, "Örneğin antibiyotik kullanımında Avrupa'dan açık farkla öndeyiz. Yüzde 9 civarlarında. Buna 'dur' demek gerekli. Bu da sağlığımıza önem vermekle yani doktorumuzun kontrolünde ilaç kullanmakla olacaktır" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Arusoğlu Şanlıurfa Bozova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title