Haberler

"Boynuzsuz Koyun, Boynuzlu Koyundan Hakkını Alacaktır"

Havza Müftüsü Kocatürk: "Peygamber Efendimiz hadisi şerifinde 'Kıyamet gününde hakları mutlaka sahiplerine vereceksiniz. Hatta boynuzsuz koyun, boynuzlu koyundan hakkını alacaktır' buyurmuştur. Kurbanlık hayvanlarımızın hakkına girmeyelim"

Havza Müftüsü Lütfi Kocatürk, "Peygamber Efendimiz hadisi şerifinde 'Kıyamet gününde hakları mutlaka sahiplerine vereceksiniz. Hatta boynuzsuz koyun, boynuzlu koyundan hakkını alacaktır' buyurmuştur. Kurbanlık hayvanlarımızın hakkına girmeyelim" dedi.

Kocatürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurban kesmenin, Allah'a yakın olmak için yerine getirilen bir ibadet olduğunu söyledi.

İslam dininde kurban olacak hayvanın ölçütlerinin belirtildiğini anlatan Kocatürk, "Kurbanlık satıcıları ve alıcılar, bu ölçütler içerisinde birbirlerine yalan söylemeden, birbirlerini aldatmadan kurban ibadetinin ruhuna yakışır şekilde alışveriş yapmalı. Dinimizin en önemli emirlerinden biri de temizliktir. İbadetlerimizi  temizlik esasları üzerine bina etmeliyiz. Kurbanlık hayvanlarımızın kanını ve parçalarını gelişigüzel atmayalım. Kurbanlarımızın onurunu koruyalım. Ayrıca kurbanlık hayvanlarımıza hem nakil hem de kesim sırasında eziyet etmemeliyiz. Kurbanlarımızı işin ehli uzman kasaplara kestirmeliyiz" diye konuştu.

"İhtiyaç sahiplerine doyurucu paylar verelim"

Ortak kesilecek kurbanlıklar hakkında da bilgi veren Müftü Kocatürk, şunları kaydetti:

"Ortaklar arasında samimiyet ve niyet birliği olmalı. Kurbanlıklar Allah rızası için kesilmeli. Kurban paylaşmaktır. İhtiyaç sahiplerine doyurucu paylar verelim. Her canlının belirli oranlarda hakkı vardır. Kurbanlık hayvanlarımıza eziyet etmeyelim. Zamanı gelince onlar da bizlerden haklarını alacaklar. Unutmayalım ki Peygamber Efendimiz hadisi şerifinde 'Kıyamet gününde hakları mutlaka sahiplerine vereceksiniz. Hatta boynuzsuz koyun, boynuzlu koyundan hakkını alacaktır' buyurmuştur. Kurbanlık hayvanlarımızın hakkına girmeyelim." - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title