Haberler

Bölükyayla Lisesi'nin İsmi Değişti

Adıyaman Kahta ilçesine bağlı Bölükyayla Beldesi’nde bulunan Bölükyayla Lisesi’nin ismi Abdullah Öztürk Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak değiştirildi.

Adıyaman Kahta ilçesine bağlı Bölükyayla Beldesi'nde bulunan Bölükyayla Lisesi'nin ismi Abdullah Öztürk Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak değiştirildi.

Bölükyayla'da (Mazel) doğan ve öğretmen olan ve milli eğitim camiasında çeşitli yöneticilik görevlerinde bulunan Abdullah Öztürk, 1994-1999 yılları arasında Bölükyayla Belediye Başkanlığına seçildi. 1999-2007 yılları arasında Bölükyayla İlköğretim Müdürü olarak görev yapıp emekli olan Abdullah Öztürk, 27 Ağustos 2014 tarihinde beyin kanaması geçirerek, hayatını kaybetti.

Eğitimci kişiliği ile öne çıkan ve halk tarafından sevilen Abdullah Öztürk'ün isminin ölümsüzleştirilmesi için Bölükyayla Lisesi'nin isminin Abdullah Öztürk Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak değişmesi için girişimde bulundu. Yapılan girişimler neticesinde okulun isminin Abdullah Öztürk Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak değişmesine karar verilerek, tabelası asıldı. Gaffari Akkuş, Okul Müdürü Abuzer Durmuş ve Abdullah Öztürk'ün ailesi tabela asılma törenine katıldı. Okul tabelası asması esansında Öztürk ailesi duygusal anlar yaşandı.

Gaffari Akkuş, "Merhum; hayatını hep projelerle ve toplum çalışmalarına adayan, topluma faydası olacak her türlü çaba ve gayreti göstermiştir. Gençlerin üniversite okumaları konusunda sürekli rehberlik yapmıştır. Bunun sonucunda Beldemiz ve çevre köylerden Üniversite okuyan birçok öğrenci hedeflerine ulaşmıştır. Bu mümtaz kişiliği ile Beldemize hem öğretmen olarak, hem Belediye Başkanı olarak ve hem de Bölükyayla Lisesinin açılmasında unutulmaz emekleri olan bir eğitim gönüllüsüydü. Zihinlerde kalıcı iz bırakan ve yüce eseri olan Bölükyayla Lisesi, beldemize en büyük kazanımı ve tarihe parlak bir anıtı olarak dikmiştir. Bu fedakar ve cefakar insanın anısının yaşatılması adına, bu okula Abdullah Öztürk Çok Programlı Anadolu Lisesi isminin verilmesiyle tarihi bir milat olmuştur. Bu vesile ile emeği geçenler başta Adıyaman Valiliği olmak üzere, Kahta Kaymakamlığına, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Sayın Milletvekillerimize, Bölükyayla Belediye Başkanlığına, İzol Derneği Başkanlığına, Bölükyayla Lisesi Müdürü sayın Abuzer Durmuş'a ve isim değişikliği noktasında imza atan diğer tüm kurum ve şahsiyetlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bölükyayla Beldesi Adıyaman Akkuş Kahta Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title