Haberler

Bismil'de 126 Kadına Sertifika Verildi

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Bismil İlçe Belediyesi Nujin Kadın Merkezi'nde açılan kurslardan mezun olan 126 kadına sertifikaları verildi.

Diyarbakır'ın Bismil İlçe Belediyesi Nujin Kadın Merkezi tarafından açılan Bilgisiyar, Triko, Kuaförlük, El sanatları, Dikiş, İngilizce, Kürtçe, (Türkiye aile planlama vakfı) TAP-V ve Aşçılık kurslarından mezun olan 126 kursiyere sertifikaları verildi.

Nujin Kadın Merkezi Konferans salonunda düzenlenen sertifika törenine Bismil Belediye eş başkanı Cemile Eminoğlu, Bismil Belediyesi Kadın Meclis Üyelerin yanı sıra onlarca kadın katıldı. Nujin Kadın Merkezi'nin çalışmalarını konu alan sinevizyon gösterimin ardından konuşan Bismil belediye eş başkanı Cemile Eminoğlu, Kürt kadının iki kez ezildiğine dikkat çekerek, Bir kadın oldukları için ikincisi ise Kürt kadını oldukları için ezildiklerini söyledi.

Feodal zihniyet ve kadına dayatılan toplumsal cinsiyetin ala bildiğine kadını geri planda bıraktığını belirten Eminoğlu, "Kadına verilen rolde çocuk doğurup hizmetçilik yapabilen o çocukların üzerinde bile doğru dürüst karar sahibi olamayan bir yaşam şekli dayatılıyor. Kadına dayatılan bu yaşam şekli sistemin kendi dayatmasıdır. Sistem aile kavramı içerisinde bu rollerle en güzel kendi sistemini aile içerisinde kurulup kurumsallaştırarak geliştirilmiştir. Kürt kadınları bu sistem karşısında çok büyük mücadeleler vererek büyük bedeller ödemiştir. Kürt Kadınları olarak şuan geldiğimiz noktada dünyadaki tüm kadın örgütlerine, mücadelelerine öncülük yapabilecek durumundayız" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Cemile Eminoğlu Diyarbakır Türkiye Bismil Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title