Haberler

Bisikletini Motosiklete Dönüştürdü

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde bir kişi, tırpan motoru taktığı bisikletini motosiklete dönüştürdü.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde bir kişi, tırpan motoru taktığı bisikletini motosiklete dönüştürdü.

Alaplı ilçesinde esnaflık yapan Fuat Yılmaz (33), bisikletinin arka tekerleğine tırpan motoru monte ederek bisikletini motosiklete dönüştürdü. Bisiklete binmeyi çok sevdiğini, yoldaki rampaların kendisini yorduğunu ve bu nedenle böyle bir yöntem düşündüğünü belirten Yılmaz, "Bisiklet tutkumuz var. Bisiklete binmeyi seviyoruz. Ama yollardaki rampalarda bizi yorduğu için ben buna iki beygir gücünde bir makine takayım, bisikletime iki beygir gücünde bir tırpan motoru taktım. Yaklaşık olarak bir buçuk litre benzin alıyor. Benzinin maliyeti 6 TL ediyor. Ama iki gündür abartısız gezdim, daha yeni fulledim. Ama aşağı yukarı 80 ile 100 kilometre mesafe yaptığını tahmin ediyorum. Henüz ölçmedim ama ölçeceğim. Zaten böyle bir planım vardı. İnternette de benzer değişik modelleri var. Ben de kendi kafama, 'neden bende olmasın' dedim. Elimde hazır bir motorum vardı. Tırpan motorumu bisikletimin arka tekerleğine bir adaptör yardımıyla monte ettim" dedi.

Motosiklete arkadaşlarının ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Yılmaz, "Gören arkadaşlar beğeniyorlar, bakıyorlar, tabi ki ilgi görüyor. Ama amortisörlü bir sisteme takılmış bir motor bu yani değişik kitler ve özel tasarımlar var ama böyle bir kiti farklı montaj şekillerini de görmek mevcut" diye konuştu.

Motosikletin tek kişilik tek çeker olduğunu amacının motosikletini iki kişinin binmesinin yanında çift çeker hale getirmek istediğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Motora bir kişi daha bindirebilir miyim diye bir düşüncem var. Ben burada direk hareketi tekerden alıyorum. Ama zincirli sisteme dönersem ve devrimi de arttırırsam bu bir kişiyi de çeker. Şu anda 100 kiloluk bir insanla ben 40-45 kilometre hızı gördüm. Ama ortalama bir 60 kiloluk insanla ortalama 60 kilometre hıza çıkartır diye tahmin ediyorum motosikletimizi istersek çift çeker hale getirebiliriz. Ön tekere bir motorda adapte edersek olur. Bu yönde de çalışmalarım var."

Yılmaz, ayrıca bisikletini çok az bir maliyetle motosiklete dönüştürdüğünü belirterek, "Maliyetle ilgili olarak piyasada 200- 250 TL'ye motor bulmak mümkün, adaptörü de biraz kendiniz içine emekte katarsanız. 80-150 arası da adaptöre masraf yaparsanız 350 TL'ye motor bisiklet yapmış olursunuz" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fuat Yılmaz Zonguldak Alaplı Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title