Haberler

Bingöl'de 'Su Kesintisi' Toplantısı

Güncelleme:

Bingöl'ün Karlıova ilçesi Kürük köyü mevkiinde isale hattında heyelan meydana gelirken, 30 kişilik ekip onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Bingöl'ün Karlıova ilçesi Kürük (Devecik) köyü mevkiinde şehir merkezine gelen isale hattında heyelan meydana gelirken, 30 kişilik ekibin onarım çalışmaları sürdürüldüğü belirtildi.

Kürük köyüne yaklaşık 2 kilometre mesafede meydana gelen toprak kayması sonucu içme suyu isale hattında arıza oluştu. Heyelan sonrası bölgeye giden Belediye Başkanı Serdar Atalay ve Bingöl Valiliği koordinesindeki 30 kişilik ekip, onarım çalışmalarıyla ilgili yerinde inceleme yaptı. Bölgede yapılan çalışmalar sonucu heyet Bingöl'e döndü. Vali Mustafa Hakan Güvençer ve Belediye Başkanı Serdar Atalay başkanlığında yapılan toplantıda, çözüm önerileri görüşüldü. Vali Güvençer, her kurumun gözlemlerini bir rapor haline getirmesi talimatını verdi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Atalay da, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "DSİ, İller Bankası Bölge Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Bingöl Belediyesi ekipleri olarak Kürüksuyu isale hattında meydana gelen heyelanlı bölgeye gittik. Oluşan heyelanın nasıl çözülebileceği ile ilgili yerinde inceleme yaptık. İki aşamalı bir çözüm üzerinde mutabakat sağladık. Birincisi; acil olarak yüzeyden polietilen içme suyu borularıyla şehir merkezindeki hattımızı yapan müteahhit eliyle heyelana maruz kalan bölgenin yaklaşık 100 metrelik kısmını yenilemiş olacağız" dedi.

Havaların düzelmesi ile birlikte kalıcı çözüm üzerinde çalışacaklarını belirten Başkan Atalay, "İller Bankası Bölge Müdürlüğü proje çalışması yapmaya başlayacak. Proje çalışması sonrasında da DSİ'nin de orada yapacağı çalışma ve raporlamalarla birlikte heyelana maruz kalan bölgeyi kalıcı bir şekilde yenileme noktasında belediyemizin işlemi olacak. Burada bütün ilgili kurumlar çalışmalarını ortak bir rapor haline getirip sonuçlandıracaklar. Belediyemizde bununla ilgili gerekli girişimleri başlatmış olacak. Halkımızı öncelikle susuz bırakmamak için her türlü tedbiri aldık. Sayın Valimiz, ilgili kurumlar, belediyemiz hep birlikte bu işi yürütüyoruz ve en kısa sürede de Kürüksuyu'nu şehre getirmek için birinci aşamada yapılması gereken acil işlemi yapmaya başladık. Heyelanlı bölgede çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalarımız bittiği andan itibaren suyu hemen şehre vereceğiz. Kalıcı çözüm içinde bahsettiğimiz projelendirme çalışması tamamlandıktan sonra, belediyemiz yapım işlemlerine başlayacaktır. Bu, yaklaşık 15 yıllık hatta ilk kez heyelan oluşan bir alan. Yapıldığı günden bugüne bu alanda hiçbir heyelan oluşmamıştı. İlk kez böyle bir heyelan oluşuyor. Bunu da en kısa sürede gidermeye gayret ediyoruz. Halkımızı, elimizde olmayan nedenlerden dolayı böyle bir sıkıntıyla başbaşa bıraktığımız için özür diliyoruz" şeklinde konuştu. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Hakan Güvençer Serdar Atalay Karlıova Devecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title