Haberler

Bilecik'te Yeni Vali Konağı Hizmete Girdi

Bilecik’te yeni yaptırılan vali konağı hizmete girdi.

Bilecik'te yeni yaptırılan vali konağı hizmete girdi.

Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Bahçevler mahallesinde, Huzurevi ile SSK binası arasında olan yerdeki yeni üç katlı ve geniş bahçesi olan vali konağına taşındı. 2103 yılında Bilecik İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü tarafından, sözleşme bedeli 1 milyar 425 lira bedelli ihale ile Engin İnşaat yapımını üstlendiği yeni vali konağı inşaatı tamamlandı. İçerisinde kamelyanın da yer aldığı bina bahçesinde ağaçlandırma, çimlendirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları ise devam ediyor.

Eski vali konağı 1960 yılında Cumhuriyet caddesinde yaptırılmış, 2 bin 29 metrekarelik alana sahip olan binaya oturulamaz raporu verilince şimdiki yeni vali konağının yapılması kararlaştırılmıştı. Eski vali konağının yerine 9 katlı iş merkezi ve konutların yer alacağı AVM için ihale yapıldı. İhaleye kimse katılmadı. Eski vali konağı için, resmi kurum olması sebebi ile Bilecik Belediyesi tarafından imar değişikliğine gidildiği belirtildi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Akpınar Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title