Haberler

Besni'de Bir Caddeye Ressam Ayşe Işık'ın Adı Verildi

Adıyaman'ın Besni ilçesinde belediye tarafından Devlet Hastanesi güzergahındaki caddeye Ayşe Işık'ın adı verildi.

Cadde üzerinde yapılan törene İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde konuşan Kaymakam Yılmaz, "Bugün güzel bir şey için toplandık. Sayın Ayşe Işık kardeşimizin ismini bu caddeye vereceğiz. Sayın başkanımız Ayşe Hanım'ın ilçe tanıtımı için yaptıklarından bahsetti. Ayşe Hanım gerçekten iyi bir insan, ona biz şahit olduk. İstanbul'da düzenlenen Adıyaman tanıtım günlerinde buna şahit olduk, aynı zamanda memleketini de çok seven bir insan. Besni Kaymakamı olarak bugüne şahitlik etmekten çok mutluyum. Buradan belediye başkanımıza ve tüm encümenlerimize teşekkür ediyoruz. Ayşe Hanımı buradaki birçok arkadaşa örnek olarak gösteriyorum. İnşallah önündeki her engeli aşar amacına ulaşır" dedi.

Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ise, "Bugün bizde ülkemiz adına güzel bir duygu yaşıyoruz ve gurur duyduğumuz ve geç kalmış bir mutluluk. Ben daha önceki belediye başkanlığı döneminde de Ayşe ışık hanımefendiyi gerek Besnili gerek köylüm olmasıyla tanıyordum ve takdir ediyordum. Önceki dönemde acaba dedim bir cadde ismi versek İbrahim Öztürk köylüsüne bir ayrımcılık mı yapıyor diye düşünülür diye biraz meseleyi dar tuttum. Bu günkü yaşadığımız tabloyu geç kalınmış bir tablo olarak değerlendiriyorum. Önceki dönemde bu kardeşimize bu onuru yaşatmak onun anısını ve memleketine tanıtmaya yönelik ülke çapında ki başarısını burada tescillemiş olmak bizim için önemliydi. Bu köylüm olmasa da başka köylü olsa da Besni merkezi de olsa bizim için fark etmiyor. Besnili gururumuz olan bir kızımız üzerinde bulunan engeli aşaraktan kimsenin eliyle gözüyle yapamadığını parmak aralarıyla yaparaktan herkese örnek olacak bir başarıya imza atıyor. İyi bir ressam iyi bir sanatçı ama bu ressam ve sanatçıdan yaptığı şekil bizim için ayrıca gurur verici bir tablo Besnililer böyle çalışkan, taşı sıkar suyunu çıkartır. Kimsenin normal şartlarda yapamadığını olağan üstü şartlarda yapılabileceğini Ayşe ışık bize göstermiş oldu. Besnili olarak ülke çapında elde etmiş olduğu bu başarıyı gururla takip ediyoruz ve kendisini kutluyoruz" dedi.

Ressam Ayşe Işık ise, "Bu sabah geldik memlekete bir heyecan var. Aslında ilk defa böyle güzel bir şey yaşadım. Ben öncelikle Belediye Başkanımıza Kaymakamımıza ve burada bize destek olan herkese teşekkür ediyorum adımım verildiği için. Uzun yıllardır İstanbul'da yaşıyorum ve resimle uğraşıyorum. Birçok sergiler açtım. Şu ana kadar 32 sergiye imza attım. Şimdiki hedefimde inşallah Allah kısmet ederse İstanbul 3.bölgeden milletvekili aday adayı olacağım. Hepinizin desteklerini bekliyorum. Çok teşekkür ediyorum. Bu güzel bir şey umarım bütün engellilerde başarılı engelliler olurlar. Evine kapanan diğer engelli arkadaşlarımız benim gibi toplumda yer almalı ve hepsinin böyle isimlerinin şehrine yazılmasını isterim" dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Öztürk Ayşe Işık Adıyaman Besni Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title